Topul alimentelor care accelerează metabolismul şi topesc grăsimea
0Nutriţioniştii descoperă din ce în ce mai multe metode de combatere a obezităţii. Una dintre modalităţile de a pierde în greutate este consumul de alimente care accelerează metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor.
Lupta cu kilogramele în plus este, de cele mai multe ori, compromisă în perioada verii. Îngheţata, sucurile reci şi răsfăţul culinar din vacanţă duc la acumularea de grăsime, frustrări şi regrete. Pentru a veni în ajutorul celor care nu se dau bătuţi în faţa kilogramelor, nutriţioniştii au făcut un top al alimentelor care accelerează metabolismul, scrie health.com
Topul alimentelor care accelerează metabolismul şi topesc grăsimea:
Produsele lactate
Produsele lactate (cu excepţia laptelui) măresc cantitatea de hormon calcitriol din organism, care forţează celulele să ardă grăsimea. Iaurtul, kefir şi brânza de vaci sunt câteva din produsele care ajută la arderea grăsimii. Zerul din lapte conţine proteine de înaltă calitate şi accelerează metabolismul.
Ghimbir
Ghimbirul accelerează metabolismul. Datorită conţinutului ridicat de uleiuri esenţiale, ghimbirul ajută organismul să ardă celulele grase. În plus, ghimbirul îmbunătăţeşte calitatea pielii.
Varza
Varza, conopida şi broccoli luptă împotriva excesului de greutate. Ele funcţionează ca un aspirator, îndepărtând toxinele din corp. Broccoli este un depozit de vitamine şi microelemente, echilibrând nivelul de hormoni. Varza este un produs ce are un conţinut scăzut de calorii, deci poate fi consumată aproape fără restricţii.
Castraveţi
Castraveţii au efect diuretic asupra corpului. Şi dacă adăugăm că au un număr scăzut de calorii, îi face o gustare excelentă pentru persoanele care se luptă cu excesul de greutate.
Scorţişoara
Acest condiment este folosit în lupta împotriva obezităţii relativ recent, dar nutriţionoştii confirmă faptul că luptă eficient împotriva grăsimilor. Scorţişoara reduce glicemia, scăzând acumularea de grăsimi. Puteţi adăuga scorţişoară la ceai, cafea, kefir sau chiar puteţi consuma un amestec de ½ linguriţă de scorţişoară combinată cu apă clocotită şi o linguriţă de miere.
Grapefruit
Dieta cu grapefruit nu este un mit. Cercetătorii au descoperit că subiecţii care au mâncat o jumătate de grapefruit pe zi timp de 12 săptămâni au pierdut în medie 1,5 kilograme. Datorită conţinutului bogat de vitamina C, acest fruct reduce nivelul de insulină, ceea ce contribuie la scăderea în greutate.
Ceai verde
Cel mai puternic duşman al grăsimii este ceaiul verde. Studiile arată că extractul de ceai verde accelerează metabolismul şi poate ajuta la reducerea grăsimii. Acest ceai îmbunătăţeşte starea de spirit şi posedă proprietăţi anticancerigene. Conţine o cantitate mare de cafeină naturală, care accelerează metabolismul în organism cu 15-20%.
Apa
Cercetătorii germani au descoperit că subiecţii care au băut mai mult cu aproximativ 500 ml de apă pe zi au crescut rata de ardere a caloriilor cu 30%. Apa este, de asemenea, un inhibator natural al apetitului, eliminând sarea şi toxinele din organism.
Zmeura
Zmeura conţine enzime care ajută la dizolvarea grăsimilor. O jumătate de pahar de zmeură, consumată cu o jumătate de oră înainte de mese, ajută stomacul să facă faţă unei mese bogate. 100 de grame de zmeură conţin doar 44 de calorii
Muştar
Muştarul stimulează secreţia de suc gastric şi îmbunătăţeşte activitatea tractului gastro-intestinal.