Top 10 cei mai cuminţi câini din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Top 10 cei mai cuminţi câini din lume. Border Collie este o rasă foarte apreciată pentru inteligenţa ei FOTO: einfachtierisch.de
Top 10 cei mai cuminţi câini din lume. Border Collie este o rasă foarte apreciată pentru inteligenţa ei FOTO: einfachtierisch.de

Top 10 cei mai cuminţi câini din lume. Cu cât mai mic este câinele, cu atât va fi mai puţin ascultător, potrivit unui studiu. Cu toate acestea, orice patruped poate fi dresat suficient de mult încât să devină obedient.

Între talia câinilor şi nivelul de obedienţă există o legătură directă, au observat cercetătorii Universităţii din Sydney. Pe scurt, cu cât mai mic este câinele, cu atât sunt şanse mai mici să fie ascultători, reiese din studiul lor, care s-a bazat pe aprecierile a 8.000 de proprietari de patrupezi.

Mychelle Blake, dresor profesionist şi director executiv al Asociaţiei de Dresori Profesionişti de Câini din SUA, spune că această constatare are şi o explicaţie: câinii de talie mică se simt cumva ameninţaţi din cauza staturii lor. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, comportamentul patrupezilor trebuie atribuit proprietarilor. Mai ales când sunt pui, câinii pot fi uşor influenţaţi în comportament, indiferent de rasa şi de genele acestora.  

„Dresorilor li se întâmplă adesea să colaboreze cu proprietari de câini de talie mică ce nu dau importanţă comenzilor de bază sau obedienţei, fiindcă ele nu par la fel de importante ca în cazul câinilor mari“, spune Blake pentru Dogster.com. De altfel, majoritatea câinilor aduşi la dresaj sunt de talie medie sau mare, deşi cei de talie mică pot fi instruiţi şi ei.

Top 10 cei mai cuminţi câini din lume: Border Collie

Această rasă de patrupezi este foarte apreciată pentru inteligenţa sa, fiind considerată chiar cea mai inteligentă dintre toate. Border Collie sunt foarte înţelegători şi au instincte extraordinare, fiind adesea folosiţi pentru găsirea turiştilor pierduţi în zonele montane. Sunt atenţi, alerţi şi devotaţi stăpânului.

Ciobănesc German

Câinele poliţist numărul 1 din lume, Ciobănescul german este uşor de dresat, ascultător, inteligent, echilibrat şi liniştit. Tocmai de aceea, el este folosit adesea pentru pază şi protecţie, dar poate fi la fel de potrivit pentru familii.

Top 10 cei mai cuminţi câini din lume: Collie (Ciobănescul scoţian)

Rasa Collie este o rasă de câini sensibilă, loială, blândă, care protejează copiii şi trăieşte pentru a face oamenii fericiţi. Pentru că sunt foarte uşor de dresat, aceşti câini se pot face utili în gospodărie.

Pudelul

Pudelii se numără printre cele mai inteligente rase de câini din lume, dar şi una dintre cele mai ascultătoare. Ei sunt uşor de dresat, învăţând multe comenzi într-un timp scurt.

FOTO: petguide.com

Top 10 cei mai cuminţi câini din lume: Labrador Retriever

top caini cuminti

Această rasă de câini ideală pentru familii este blândă şi inteligentă. Labrador Retriever-ii nu latră mult, nu sapă, se înţeleb bine cu copiii şi cu alte animale de companie din casă şi este foarte loial stăpânilor.

Ciobănescul de Shetland

Câinele „Sheltie“, cum este alintat acest patruped, este inteligent, iubitor şi dornic swă vă facă pe plac, motiv pentru care va fi foarte ascultător. Însă, acest Collie în miniatură trebuie dresat şi pregătit adecvat, astfel încât să nu capete problemele de comportament ale câinilor mici.

Top 10 cei mai cuminţi câini din lume: Bulldog

Câinii din această rasă nu au prea multă energie, ceea ce înseamnă că nu va alerga prea mult prin casă şi nu este obositor. În plus, el este foarte docil, prietenos şi loial, ceea ce îl face perfect pentru familiile cu copii.

top caini cuminti

Terra Nova (Newfoundland)

Această „Maica Tereza“ a câinilor, Terra Nova este o rasă blândă şi foarte calmă. Poate că salivează şi lasă păr, dar aceşti câini sunt foarte iubitori şi ideali pentru familiile cu copii. În plus, ei arată ca nişte ursuleţi de pluş, aşa că este greu să nu-i îndrăgeşti, iar ei îţi vor răsplăti imediat iubirea.

top caini cuminti

FOTO: agraria.org

Top 10 cei mai cuminţi câini din lume: Bull Terrier

În ciuda aspectului mai fioros, această rasă de câini este calmă, inteligentă şi uşor de dresat. Din nou, în ciuda aspectului, Bull Terrier-ii sunt foarte prietenoşi şi potriviţi pentru familiile mari.

Ogarul italian

Blând precum un miel, aceste câine aera câinele preferat al caselor regale din cele mai vechi timpuri. El nu este energic şi nici gălăgios, motive pentru care lasă o impresie foarte bună.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite