Rase de câini cu păr scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Weimaraner: rase de câini cu păr scurt. FOTO melikedesign.com
Weimaraner: rase de câini cu păr scurt. FOTO melikedesign.com

Câinii cu păr scurt sunt mai simplu de îngrijit şi potriviţi pentru iubitorii de animale care dezvoltă alergii la păr. Nu în ultimul rând, paraziţii precum puricii şi căpuşele sunt mai uşor de identificat la rasele de câini cu păr scurt.

Îngrijirea unui câine cu păr scurt este mult mai simplă decât a unuia cu blană bogată, fără să mai menţionăm cât de dificil este uneori să menţii curăţenia când împarţi casa cu un câine cu păr lung care năpârleşte.
Printre cele mai populare rase de câini cu păr scurt se numără Boston Terrier, Boxer, Chihuahua, Dalmaţian, Pointer şi Weimaraner.

Rase de câini cu păr scurt: Boston Terrier

Micuţ şi puternic, boston terrier-ul a fost iniţial crescut pentru concursuri de alergare, iar astăzi este folosit aproape exclusiv drept câine de companie. Nu este un câine foarte pretenţios la mâncare, dar are tendinţa să devină lacom. Un astfel de câine are o durată medie de viaţă de 13 ani, dar poate să trăiască între 9 şi 15 ani. Boston Terrier-ul poate ajunge la 43 cm lungime şi aproape 12 kg, este destul de uşor de dresat şi foarte prietenos cu copii.

caine

FOTO nextdaypets.com

Rase de câini cu păr scurt: Boxer

Boxer-ul este un câine de mărime medie, foarte musculos şi cu piept proeminent. Înălţimea şi greutatea variază la această rasă de câini între 30-32 kg femelele şi 25-27 kg masculii. În ceea ce priveşte înăţimea, masculii se încadrează între 57 şi 62 cm, iar femelele între 53 şi 59 de cm. Boxerul are o medie de viaţă de 10 ani, dar poate ajunge şi la venerabila vârstă de 14 ani.

caine

Rase de câini cu păr scurt: Chihuahua cu păr scurt

Chihuahua aparţine grupului câinilor mici de companie, aceste exemplare fiind crescute pe post de companioni şi pentru expoziţii. Media de viaţă este de aproximativ 15 ani, dar ating adesea şi vârsta de 20 sau chiar 24 de ani. Această rasă de câini are înălţimea între 15 cm - 23 de cm, iar greutatea între 1kg - 3kg.

caine

Rase de câini cu păr scurt: Dalmaţian

Dalmaţianul aparţine grupului de câini utilitari şi se recunoaşte după blana cu pete negre sau argintii pe fundal alb. Sunt extrem de agili şi de energici, media de viaţă este de 10-12 ani, dar pot atinge şi vârsta de 15 ani. Masculii ajung la înălţimea de 58-61 cm, iar femelele la 55-58 cm. Greutatea se încadrează între 23 şi 25 kg.

caine

FOTO telegraph.co.uk

Rase de câini cu păr scurt: Pointer englez

Face parte din categoria câinilor de vânătoare, dar este un bun câine de companie, poate fi folosit în expoziţii de frumuseţe şi pentru sporturi de teren. Pointerul englez este vioi, musculos, atletic, poate să trăiască între 9 şi 13 ani, dar atinge şi 15 ani. Femelele au înălţimea de 61 - 66 cm, iar masculi între 63 -  69 cm. În ceea ce priveşte greutatea, femela ajunge la 26 kg, iar masculul la 30 kg.

caine

FOTO alldogs.pics

Rase de câini cu păr scurt: Weimaraner

Este un câine de talie mare, foarte inteligent, motiv pentru care este utilizat frecvent în concursurile de dresaj. Durata de viaţă este de 9-15 ani, media fiind de 13 ani. Weimaraner-ul poate atinge 69 cm înălţime şi 27 de kg.

caine

FOTO puppyband.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite