Toaleta viitorului va neutraliza mirosurile neplăcute: funcţionează fără sistem de canalizare şi produce apă menajeră VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetătorii de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie sunt pe punctul de a proiecta o toaletă care neutralizează mirosurile neplăcute, ca parte dintr-un proiect susţinut de nimeni altul decât co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, alături de soţia sa, Melinda.

Proiectul intitulat "Reinvent the Toilet Challenge", lansat de Bill şi Melinda Gates, a fost preluat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cranfield din Marea Britanie, care lucrează la finalizarea unei toalete care nu va avea nevoie de apă ca să funcţioneze, dar nici de sistem de canalizare. 

Mecanismul inventat de britanici va trimite fecalele într-o cameră de aşteptare, unde nano elemente filtrante vor bloca mirosurile. Mai exact, în momentul în care deşeurile ajung în încăperea respectivă, mai multe membrane elimină apa sub formă de vapori, după care este condensată şi reutilizată în gospodărie ca apă menajeră, a explicat  Alison Parker, cercetătorul care conduce proiectul. Conţinutul astfel deshidratat va fi colectat periodic de un operator local. 

image

Toaleta a fost gândită în primul rând pentru oamenii care locuiesc în zone fără canalizare sau acces la facilităţi decente, dar Parker a menţionat că s-au arătat interesate de invenţie şi ţările dezvoltate. Acesta a precizat că la început noile toalete vor funcţiona în gospodării cu până la zece persoane şi utilizarea ei va costa cinci cenţi pe zi, pentru fiecare.Perioada de testare va începe spre sfârşitul acestui an. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite