Zuckerberg recomandă utilizatorilor Facebook Messenger să nu mai realizeze capturi de ecran la conversaţii. Care este motivul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţia a fost implementată până în prezent în Statele Unite şi se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa FOTO EAPE-EFE / MIichael Reynolds
Funcţia a fost implementată până în prezent în Statele Unite şi se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa FOTO EAPE-EFE / MIichael Reynolds

Mark Zuckerberg a lansat un avertisment pentru utilizatorii Facebook Messenger care obişnuiesc să facă capturi foto din conversaţiile de pe chat. Fondatorul Facebook şi directorul general al companiei mamă Meta a scris, vineri, într-o postare, că o actualizare a messenger va notifica utilizatorii dacă cineva a făcut o captură de ecran la conversaţia lor. Actualizările se vor aplica şi la Instagram, care este deţinută de tot de Meta.

„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiţi o notificare când cineva face o captură unui mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu un screenshot al unei conversaţii cu soţia sa, Priscilla Chan, conform The Independent.

„Adăugăm, de asemenea, GIF-uri, stickere şi reacţii şi la chat-urile criptate”, a amai spus el. 

Anunţul a fost făcut în urma unei actualizări a platformei de chat Facebook Messenger, foarte utilizată, care permite oamenilor să îşi seteze mesajele să dispară.

   

Funcţia a fost implementată până în prezent în Statele Unite şi se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, potrivit USA Today. 

Platformele de mesagerie rivale, precum Snapchat, oferă deja opţiuni pentru ca mesajele utilizatorilor să dispară, precum şi notificări atunci când la o conversaţie a fost făcută o capturată pe ecran. Aplicaţiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală, o altă noutate recent introdusă de Facebook. 

Prin această mişcare, Facebook a răspuns preocupărilor legate de securitate, de siguranţa online şi de drepturile la libertatea de exprimare. 

„Când adăugaţi butonul «Nu-mi place»? Avem nevoie de răspunsuri…”, a scris un utilizator Facebook, la postarea lui Zuckerberg. 

„Poate că îşi poate da seama cum să-i hrănească pe cei flămânzi sau, mai bine zis, să vindece toate bolile psihice cauzate de aceste platforme sau poate să-i găzduiască pe cei fără adăpost”, a adăugat un internaut.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite