Xiaomi, pe prima poziţie a producătorilor de smartphone-uri din CEE, în T4 din 2020. Clasamentul local şi global

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Top producători smartphone în trimestrul 4 din 2020 în Europa Centrală şi de Est.
Top producători smartphone în trimestrul 4 din 2020 în Europa Centrală şi de Est.

Xiaomi a ajuns pe prima poziţie a producătorilor de telefoane inteligente în Europa Centrală şi de Est (CEE), în ultimul trimestru (T4) al anului 2020, potrivit celei mai recente analize de piaţă publicate de Canalys.

În această zonă, Xiaomi a avut o creştere anuală de 18% şi o cotă de 25% a numărului de unităţi livrate în T4, potrivit aceleiaşi companii de analize de piaţă.

De asemenea, Xiaomi s-a menţinut pe a treia poziţie în topul celor mai mari producători de telefoane inteligente din întreaga Europă, cu o cotă trimestrială a unităţilor livrate de 15% şi o creştere anuală de 34%.

Deşi în scădere cu 13 %, Samsung rămâne liderul pieţei de telefoane mobile în România, Apple ocupă locul 2 şi creşte cu 45%, Huawei e pe 3 în scădere cu 35%. Xiaomi se află pe locul 4 cu o creştere de 117%, iar pe ultimul loc avem parte de surpriza OPPO, care deşi proaspăt intrată pe piaţa locală, a obţinut o cotă de 6%.La nivel global clasamentul, în ultimul trimestru din 2020, e sensibil diferit. Pentru prima data, după 6 ani, Huawei iese din top 5 al producătorilor de terminale smartphone. Prima poziţie e ocupată de Apple, urmată de Samsung, Xiaomi, OPPPO şi Vivo.

Top producători smartphone în trimestrul 4 din 2020 Romania
Top producători smartphone în trimestrul 4 din 2020

Raportul Canalys se referă la telefoanele inteligente distribuite în piaţă (sell-in shipments), nu la unităţile vândute (sell-out). 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite