WWDC 2013: Apple înnoieşte Mac OS X: îi spune Mac OS X Mavericks, a învăţat trucuri noi şi are un Safari mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apple şi-a prezentat noul sistem de operare pentru calculatoare la evenimentul WWDC 2013. Se numeşte Mac OS X Mavericks si îl dotează cu doi mari opţiuni, împreună cu un browser Safari mai bun.

La WWDC 2013, Apple şi-a prezentat noul sistem de operare, denumit Mac OS X Mavericks. Acesta vine, în primul rând, cu Finder Tabs. Asta presupune că de acum pot fi gestionate mai uşor ferestrele deschise în Finder. Apoi, urmează sortarea pe cuvinte cheie - tagging. Practic, poţi căuta documente doar ştiind un anumit cuvânt cheie.

Apoi, Apple Maps ajung în Mac OS X. Este o aplicaţie încă în dezvoltare, dar asta nu înseamnă că nu poate fi utilizată cu brio pe computerele companiei. Mai trebuie spus că sistemul de notificări a fost îmbunătăţit. De la email, la calendar şi la mesaje. De asemenea, Apple mai propune iCloud Keychain pentru a-ţi păstra toate parolele într-un singur loc, adica în serviciul de stocare online al companiei.

LIVE WWDC 2013 a început! Noul sistem de operare Mac se numeşte OS X Mavericks. Apple va prezenta şi iOS 7

Cât despre Apple Maps pe Mac OS X Mavericks, această aplicaţie se va sincroniza cu iPhone-ul pe care îl deţii. Practic, este ceea ce face Google deja cu Google Now şi telefoanele sau tabletele cu Android.

Safari învaţă să gestioneze mai bine resursele, are prioritate ceea ce e în prim plan. este o formă de optimizare pe care Apple a tot făcut pe dispozitivele sale mobile. De asemenea, poţi naviga prin lista de articole salvate, pe care să le citeşti mai târziu, şi distribuirea de legături se va face din bara laterală, mai bine decât până acum.

Aplicaţia de calendar arată cam ceea ce înseamnă designul minimalist la Apple. Este similară ideea cu cea aplicată de Google. Nu mai există texturi reale imitate în mediul digital. Iar de azi vor avea acces la Mac OS X Mavericks toţi dezvoltatori, lansarea oficială se va face abia în toamnă.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite