Viitorul Nokia şi ce înseamnă el: procesarea fotografiilor după ce au fost realizate şi telefoane de top dual SIM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jo Harlow, vicepreşedintele Nokia pentru divizia de smartphone-uri a vorbit cu jurnaliştii indieni şi a indicat asupra viitorului telefoanelor companiei finlandeze.

De curând, Nokia a prezentat Lumia 925, dispozitivul vedetă al firmei, care vine cu o cameră îmbunătăţită, dar şi cu noi adăugiri adăugate sistemului de operare, cum ar fi integrarea cu Oggl, minireţeaua socială a aplicaţiei Hipstamatic. Aceasta permite integrarea cu Instagram. Astfel, Nokia aduce un focus foarte important pe partea de fotografie.

Jo Harlow a vorbit despre această concentrare a finlandezilor pe calităţile camerei foto, explicând filosofia Nokia. "Trebuie să le comunicăm oamenilor mesaje cheie - design de excepţie şi trebuie să le spunem că fotografiile sunt nemaiîntâlnite la celelalte telefoane. Nu cred că parte de imagine este un segment de nişă, ci dimpotrivă, un segment foarte larg. Toată lumea vrea să facă imagini bune. Avem toţi o mulţime de aplicaţii pe telefon pe care nu le folosim. Folosim acele programe care oferă o experienţă plăcută şi pe acest lucru ne concentrăm în seria Lumia. Avem 145.000 de aplicaţii, iar lisata creşte. Am deschis API-ul de imagini pentru dezvoltatori, ca să incorporeze câteva din aceste calităţi în aplicaţiile lor", a declarat Jo Harlow.

Ea a fost întrebată care este următoarea revoluţie în privinţa fotografiei pe smartphone-uri. Jo Harlow a menţionat faptul că pe Nokia Lumia 925 finlandezii au adăugat o a şasea lentilă, pentru claritate şi reducerea zgomotului în lumină difuză.

Jo Harlow a spus că una dintre mize va fi şi introducerea de smartphone-uri performante care să aibă capacităţi dual SIM, o opţiune rezervată momentan doar telefoanelor medii. 

Fotografie computaţională

Însă partea cu adevărat revoluţionară ar putea fi fotografia computaţională. "Imaginile computaţionale sunt o arie pe care trebuie să o explorăm. Vrem să fim capabili să capturăm şi mai multe date - cele pe care nu le vedem cu ochiul liber şi pe care le vezi doar dacă te uiţi din nou la fotografie şi poţi să le modifici. Cred că e important să aducem aşa ceva pe un smartphone. Una dintre limitări vine din faptul că acest tip de fotografie are nevoie de foarte multă putere de procesare. Schimbările în puterea de procesare a smartphone-urilor ar putea deschide această zonă", a declarat Jo Harlow.

Acest lucru înseamnă practic trecerea la fotografii care pot fi procesate după ce au fost realizate. Cel mai bun exemplu, este camera de buzunar Lytro, care face fotografii, iar focusul poate fi schimbat apoi.

Fotografia computaţională este practic acea parte care se bazează pe procesarea de după realizarea imaginii sau extinderea capacităţilor unei camere prin intermediul avantajelor digitale. Acest domeniu include panoramele, imaginile HDR sau post-procesarea prin alegerea celei mai bune fotografii dintr-una singură.

Capacitatea de a modifica focusul după realizarea imaginii a apărut din toamna lui 2011, odată cu Lytro. Camera costă 400 sau 500 de dolari . Gadgetul nu are nimic ieşit din comun, având un senzor de 11 megapixeli, un zoom optic 8x şi stochează 16 GB de poze.

Nokia ar putea lansa pe viitor un telefon cu această tehnologie, după ce a investit în Pelican, o companie care se ocupă de acest lucru.
 

Citeşte mai multe informaţii despre Nokia, Lytro şi fotografia pe smartphone

Nokia Lumia 925 devine telefonul lui Superman cu un abţibild şi un wallpaper

Nokia Lumia 925 va ajunge telefonul lui Superman, iar lansarea este programată pentru 15 iunie, în China. Filmul Man of Steel cu Superman va fi lansat pe 14 iunie.

Cum obţine Nokia acces exclusiv la Instagram? Clonează funcţionalitatea prin aplicaţia Oggl pentru Lumia 925

Instagram ajunge pe Windows Phone. Din vară. Într-o anumită formă. Mai precis, Nokia Lumia 925 cu Windows Phone 8 primeşte aplicaţia Oggl care poate publica pe Instagram. Totuşi, ce-i această Oggl? Visul oricărui hipster, iar din iunie oricine are Lumia 925 va putea fi un hipster în (aproape) toate drepturile.

FOTO VIDEO Camera care va schimba fotografia: cu Lytro întâi faci poza, apoi focalizezi unde vrei pentru perfecţiune

Camera Lytro există sub formă de concept de peste doi ani şi a ajuns între timp să fie lansată pe piaţă. Poate nu arată ea ca o cameră normală, are o formă paralelipipedică şi este destul de mică, dar vine cu o funcţie impresionantă: focalizează o imagine în mai multe puncte pentru a fi perfectă de fiecare dată.

VIDEO Nokia, despre Lumia 928: face poze mai bine decât Galaxy S4 şi iPhone 5

Nokia are un nou telefon lansat pe piaţă şi nu se abţine de la a-i lăuda camera foto. Ultima ispravă este realizare a cât mai multor fotografii pe timp de noapte, apoi îşi compară smartphone-ul cu iPhone şi Samsung Galaxy S4.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite