VIDEO Yahoo cumpără o aplicaţie de iPhone pentru 50 de milioane de dolari şi îmbunătăţeşte partea de video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa Mayer este la a 15-a achiziţie FOTO Reuters
Marissa Mayer este la a 15-a achiziţie FOTO Reuters

Yahoo a mai făcut o achiziţie, plătind 50 de milioane de dolari pentru startup-ul Qwiki, o aplicaţie de iPhone care transformă video-urile şi pozele în creaţii originale.

Potrivit Bloomberg, Marissa Mayer doreşte să-şi întărească echipa care lucrează la software pe mobil, mai ales pe partea video. Qwiki va continua să existe, momentan fiind într-o versiunea Alpha, dar se va muta la birourile Yahoo.

Printr-un serviciu video, Marissa Mayer doreşte să aducă mai multe venituri din publicitate către Yahoo, firmă întrecută în ultima vreme de Google şi Facebook. Astfel, în ultimele luni este clar că echipa de conducere încearcă să întărească produsele din zona de fotografie şi video, dar să achiziţioneze şi startup-uri care pot reprezenta un suflu nou. De exemplu, îmbunătăţirea Flickr a adus 100 de milioane de utilizatori pe mobil faţă de finalul anului trecut, Yahoo ajungând la 300 de miliaone de utilizatori pe toate serviciile sale.

Qwiki este un software care permite oamenilor să creeze slide show-uri direct din telefon. Cumva, seamănă cu ceea ce BlackBerry oferă în standard pe sistemul de operare BlackBerry 10 prin funcţia Story Maker, care uneşte video-uri şi poze într-un filmuleţ scurt.

Potrivit celor spuse de Mike Kerns, vicepreşedintele Yahoo pe partea de social şi personalizare, tehnologia celor de la Qwiki ar putea fi folosită pentru crearea de filmuleţe şi pe alte site-uri Yahoo. Este a 15-a companie pe care o cumpără Yahoo de la venirea Marissei Mayer la conducere, cea mai mare fiind cea de 1,1 miliarde de dolari pentru platforma de blogging social, Tumblr. Nu este exclus ca Tumblr şi Qwiki să poată să fie folosite în comun, pentru crearea de videoclipuri care să fie distribuite pe canalele sociale.

Yahoo mai face încă un tânăr milionar, dar şi membru al echipei. CEO-ul Qwiki este Doug Imbruce, de 32 de ani, iar tranzacţia s-a realizat chiar de ziua lui. Printre cei care au investit la început în aplicaţia sa mobilă a fost şi Eduardo Saverin, cofondator Facebook.

Aplicaţia Qwiki, deţinută acum de Yahoo, poate fi descărcată aici.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite