VIDEO Huawei Ascend P6 se lansează: un telefon Android performant şi subţire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Huawei Ascend P6 a fost lansat la un eveniment din Londra, iar caracteristicile arată că telefonul va fi unul de top, concurent cu cele mai bune terminale de pe piaţă.

Ascend P6 se doreşte a fi răspunsul chinezilor pe o piaţă foarte activă de smartphone-uri de top, unde Samsung, Apple, HTC şi Sony au lansat dispozitive competitive. Dacă chinezii vor să-şi păstreze un loc trei, la fel ca anul trecut, atunci Ascend P6 trebuie să aibă succes.

Telefonul are o formă cunoscută deja, care aduce aminte de iPhone, dar şi de Samsung Galaxy S2. Acest design, cu aluminiu pe margine, este cel pe care Huawei încearcă să-l promoveze şi să-l facă un avantaj al telefonului: un dispozitiv mare, dar frumos. Într-adevăr, primele imagini arată un telefon mobil făcut cu simţ estetic şi, mai ales, unul foarte subţire.

Ascend P6 are un profil de doar 6,18 milimetri şi cântăreşte doar 120 de grame. Huawei spune că este cel mai subţire telefon din lume, dar concurenţii din China ar putea lansa un gadget mai subţire cât de curând. Telefonul are un ecran de 4,7 inci şi o rezoluţie 720p LCD. Procesorul este un quad core 1,5 Ghz, Cortex A9, iar memoria internă este de 2 GB de RAM. Acelaşi procesor poate fi găsit şi pe Huawei Ascend Mate, Ascend P2 sau Ascend D2.

Ascend P6 mai are o cameră de 8 megapixeli care înregistrează video FULL HD, o cameră frontală de 5 megapixeli, probabil cea mai bună de pe piaţă la această categorie şi o capacitate de stocare de 8 GB, extensibilă. Bateria nu iese din tipare, având 2.000 de miliamperi.

Android 4.2.2 Jelly Bean 

Ascend P6 nu are LTE, dar vine cu posibilitatea de a pune două cartele SIM, cu dual stand by. Acest lucru înseamnă că ambele cartele SIM se pot folosi simultan, atât timp cât telefonul se află în stand by, fără a comuta între ele. În momentul în care se primeşte un apel în timpul unei convoribiri de pe cealaltă cartela, apelantul primeşte un mesaj că telefonul este închis.

Potrivit informaţiilor oficiale, telefonul are un ecran pe care Huawei îl numeşte "Magic Touch", care va permite folosirea dispozitivului şi atunci când purtăm mănuşi. 

Huawei Ascend P6 are Android 4.2.2. Jelly Bean şi interfaţa Huawei Emotion UI. Aceasta din urmă vine cu câteva softuri noi, cum ar fi Magic Touch, Smart Reading şi modul de panoramă şi recunoaştere facială. P6 va ajunge în Europa de Vest în iulie, iar printre parteneri vor fi Vodafone, Orange şi alţi operatori europeni. Telefonul va fi disponibil pe alte pieţe în scurt timp.


 

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite