VIDEO FOTO Sony Xperia Z2 e puternic, e frumos şi poate face înregistrări 4K

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sony a prezentat la MWC 2014 trei noi modele - Sony Xperia Z2, un puternic camera phone, Sony Xperia Tablet Z2, denumită cea mai subţire tabletă rezistentă la apă şi Sony Xperia M2, un telefon pentru clasa medie.

Sony Xperia Z2 seamănă cu fratele său de anul trecut, designul nefiind influenţat, dar poate face filmări 4K şi are 3GB de RAM. Procesorul este cel care poate fi văzut şi pe Samsung Galaxy S5.

Caracteristici tehnice

Are un ecran de 5,2 inci full HD Triluminos cu tehnologie Live Colour LED şi X-Reality for mobile, tehnologia Digital Noise Cancelling pentru anularea sunetelor de fundal, procesor Snapdragon 801 şi 3GB de memorie RAM. Telefonul are o grosime de 8,2 mm, 4G şi foloseşte o baterie de 3.200 mAh.

image

Camera de 20,7 megapixeli vine cu senzor CMOS 1/2.3 „Exmor RS for mobile“ cu lentile G şi motorul inteligent de procesare a imaginilor “BIONZ for mobile”. Cu noul mod video îmbunătăţit, utilizatorii pot filma la rezoluţie 4K (3840x2160 pixeli/30p), ce oferă un nivel de detalii de patru ori mai bogat decât la înregistrările full HD. În plus, cu funcţia de stabilizare a imaginii, SteadyShot, cadrele ies clare chiar dacă utilizatorul este în mişcare. Aplicaţia Movie Creator permite tăierea şi decuparea anumitor secvenţe din înregistrare, pentru ca în final să rămână cea mai frumoasă secvenţă de trimis prietenilor.

Camera forţează nota

Deşi majoritatea celor care fac înregistrări video nu vor avea unde să vadă un video 4K, Sony introduce pe acest telefon posibilitatea înregistrării la rezoluţie 2160p.

Sony se concentrează acolo unde Nokia excelează - imagine prin mobil. Sony Xperia Z2 vrea să adauge la experienţa noastră câteva efecte. Dacă le veţi folosi, ţine de creativitatea voastră.

image

Timeshift video - înregistrare a 120 de cadre pe secundă, iar unele secvenţe pot fi redate în slow motion, chiar şi sub apă, pentru că telefonul este rezistent. De asemenea, Creative Effect adaugă efecte direct din telefon. Background defocus seamănă cu funcţia de dual focus lansată de Samsung aseară pe Galaxy S5 - practic, se creează un efect de blur în spate. Din nou, trebuie să scăpaţi de modul automat şi să faceţi un pic de efort.

Diferenţe dintre Xperia Z1 şi Xperia Z2

Estetic, cele două telefoane sunt aproape identice. Dar lucrurile stau altfel când luăm lucrurile în detaliu. Xperia Z2 va fi lansat în martie şi va deveni noul camera phone al japonezilor care nu o duc foarte bine în zona mobilă.

image

Ecranul a crescut de la 5 la 5,2 inci, dar păstrează rezoluţie Full HD. Culorile de la Sony sunt saturate, ecranul e plăcut, dar sistemul de operare Xperia, cu efectele sale jucăuşe 3D e un Android complicat şi lent pe alocuri.

Sony a pus ce-i mai bun pentru performanţă, iar memoria RAM a crescut la 3 GB, faţă de 2 GB anul trecut. Sistemul de operare este Android 4.4 KitKat, dar modificat intens de Sony, care a pus pe acest telefon şi ultimul procesor de la Qualcomm, Snapdragon 801. Prezent şi pe Samsung Galaxy S5, procesorul este tactat la 2,3 Ghz şi are patru nuclee. Bateria e un plus - 3.200 de miliamperi. 

Mulţumim Orange România pentru susţinerea acordată în deplasarea la MWC 2014.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite