VIDEO FOTO Sony Xperia Tablet Z2 e poate cea mai interesantă tabletă premium

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La MWC 2014 Sony a adus tableta Xperia Tablet Z2, poate cea mai frumoasă tabletă premium din lume. Rezistentă la apă, cu un ecran de excepţie, uşoară şi frumoasă, tableta de la Sony merită să fie băgată în seamă de pasionaţii de tehnologie.

Design

Am apreciat mereu designul liniei Xperia, cu câteva remarce care rămân de făcut. Avem o tabletă groasă de 6,4 milimetri. iPad Air are 7,5 milimetri, ca să ne înţelegem. Xperia Tablet Z2 cântăreşte 426 de grame faţă de cele 469 de grame ale lui iPad.

De ce am ceva de comentat la design? Ramele din jurul ecranului sunt uriaşe. Într-o lume în care ecranul bezel to bezel e din ce mai folosit, Sony e tradiţionalist şi lasă marginile ecranului foarte mari. 

Nu e o tabletă grea, dar ar fi fost şi mai frumoasă, în opinia mea, dacă ar fi fost mai compactă. Aştept o evoluţie în această privinţă dacă Sony va lansa şi o tabletă de 8 inci.

Oricum, Xperia e poate cea mai frumoasă tabletă de 10 inci din lume.

image

Caracteristici tehnice

Sony Xperia Tablet Z2 vine şi cu Wi Fi sau 4G şi este cu adevărat una dintre cele mai frumoase şi mai performante tablete de 10,1 inci de pe piaţă. Dacă apreciaţi mai mult subţirimea simplă a acesteia, e o tabletă de luat în seamă.

Nu stă prost nici la nivelul caracteristicilor tehnice. Are un procesor de ultimă generaţie Qualcomm Snapdragon 801, cu patru nuclee la 2,3 Ghz. Mi se pare o decizie excelentă a celor de la Sony de a dota tableta lor principală cu cel mai bun procesor de pe piaţă. Procesorul grafic este unul Adreno 330.

Memoria RAM este de 3 GB, iar capacitatea de stocare de 16 GB, cu posibilitatea extinderii cu 64 de GB printr-un card micro SD. Camera foto este de 8,1 megapixeli, iar cea frontală de 2,2 megapixeli.

Ecranul este esenţial - 10,1 inci, Full HD şi cu tehnologie Sony Mobile Bravia Engine 2 şi Triluminous. Luând tableta în mâna am simţit diferenţa şi personal îmi place saturaţia şi claritatea culorilor de pe o asemenea tabletă. Ca şi la prima generaţie, ecranul este unul dintre cele mai bune de pe piaţă. Bateria este de 6.000 de miliamperi, iar sistemul de operare Androdi 4.4 KitKat modificat de Sony.

Alte lucruri esenţiale

Tableta, aşa cum ne-a obişnuit Sony, e rezistentă la apă şi la praf. Puteţi să o scufundaţi şi nu veţi avea nicio problemă. De altfel, la MWC 2014 Sony a pus o tabletă şi două telefoane într-o urnă de sticlă de unde ţâşnea apă pentru a demonstra acest lucru.

Nu are un preţ oficial, dar vorbim de o tabletă premium. Sony nu o duce foarte bine în categoria tabletelor şi nici la telefoane inteligente. Japonezii nu se află în primii cinci producători la nivel mondial, deşi device-urile lor merită.

Despre Sony Xperia Tablet Z2, până ce o vom avea la teste, nu putem să zicem că e cea mai puternică şi mai frumoasă tabletă de pe piaţă. Are raportul putere/design cel mai interesant şi ar trebui să fie o opţiune pentru oricine doreşte o tabletă Android cu cele mai bune specificaţii.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite