VIDEO Cum să introduci clipuri din Instagram în site din doar două click-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre nemulţumirile în momentul când Instagram a introdus video-urile a fost faptul că nu pot fi introduse în alte site-uri, prin funcţie embed. Un blogger a rezolvat şi această chestiune.

Corect este să spunem că video-urile puteau fi introduse cu ajutorul unor proceduri complicate pentru utilizatori simple, care necesitau intrarea în codul sursă al site-ului. Însă serviciul Embed Instagram e mult mai uşor: introduci link-ul de la poză sau de la video şi şi se generează un cod embed care poate fi apoi copiat în site-ul tău.

Cu toate acestea, trebuie să aveţi grijă ce embed-uiţi cu această platformă. Instagram nu permite introducerea de licenţe Creative Commons, aşa că trebuie mereu să verificaţi legalitatea acţiunii întrebând utilizatorul de la care luaţi.

Embed-ul video-urilor de pe Instagram era un minus faţă de acelaşi serviciu oferit de Vine, rivalii de la Twitter. În schimb, în ultima săptămână numărul de video-uri distribuite de pe Vine a scăzut exponenţial, de la 2,5 milioane pe zi la 900.000.

Un alt serviciu se numeşte EmbedInstagram.com şi produce un alt tip de cod, dar care funcţionează asemenea. Platforma este disponbilă accesând acest link. 

Mai jos, un video de pe Instagram embed-uit cu ajutorul Embed Instagram. 

#video #instagramvideo #cats by @vladandriescu

Cum să devii popular pe Instagram

Fii bun. Acesta este primul răspuns. Fii bun şi creativ. Dar există şi aplicaţii care te ajută să alegi tag-urile potrivite pentru a fi indexat şi descoperit pe Instagram. Pentru că pe o astfel de reţea succesul se poate construi prin conţinut, dar şi prin indexarea sa în anumite categorii specifice.

Bineînţeles, folosirea excesivă a tag-urilor poate transforma fenomenul în spam, cum de multe ori se întâmplă pe Instagram. Dacă vom căuta hashtag-ul #bucharest, vom descoperi poze care nu au ce căuta acolo, doar pentru că un utilizator a decis să-şi indexeze poza folosind hashtag-uri cu numele tuturor capitalelor.

Instatag este o aplicaţie de Android şi de iOS care de obicei costă 99 de cenţi, dar în această perioadă este gratuită. Aceasta oferă utilizatorilor cele mai populare 40 de hashtag-uri, tag-uri favorite, unele pe domenii. Acestea sunt adunate şi cu ajutorul unui buton amplasat în partea superioară dreaptă pot fi copiate. Apoi se deschide aplicaţia Instagram, şi puteţi pune tag-urile pe care le doreaţi la poză.

Ce vă asigură acest lucru? Faptul că veţi fi indexat în nişte subiecte interesante, dar şi faptul că s-ar putea să deveniţi un spammer, dacă nu vă controlaţi tendinţa de a pune hashtag fără legătură.


 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite