VIDEO Componente dintr-un viitor model Blackberry au ajuns pe Internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul Z10 va fi unul integral touchscreen.
Modelul Z10 va fi unul integral touchscreen.

La finalul lunii ianuarie, RIM va anunţa oficial viitoarele modele Blackberry. Până atunci, însă, sunt disponibile deja componente din următorul smartphone care va fi integral touchscreen.

La fel cum s-a întâmplat în cazul iPhone 5, câteva componente marcate „Blackberry“ au ajuns în ochii Internetului. După runda de poze cu viitorul smartphone integral touchscreen de la Research In Motion (RIM), acum este disponibil display-ul care măsoară 4,3 inci şi este de tip LCD, notează TechRadar.

Părţile obţinute de ETrade Supply ilustrează ecranul propriu-zis, senzorul pentru touchscreen şi carcasa pentru acesta. Furnizorul de componente are însă două tipuri de display-uri la care diferă, într-o mică măsură, amplasarea diferiţilor senzori (luminozitate, proximitate, etc.), a camerei şi are o ramă de metal mai mare în jurul ecranului.

Pe lista de specificaţii care se poate întocmi pe baza componentelor se mai numără un port micro HDMI, unul micro USB şi o ilustrare potrivit căreia SIM-ul va fi sub baterie. Bateria are un loc în partea din dreapta a terminalului (privind din faţa acestuia) şi se pare că smartphone-ul va veni cu suport pentru carduri microSD. Dimensiunile fizice ale carcasei sunt următoarele: înălţime de 13,2 centimetri, o lăţime de 7,4 cm şi grosime de puţin sub un centimetru.

Din zvonurile de până, RIM va lansa două modele diferite de smartphone-uri: unul integral touchscreen - care probabil va fi şi vedeta, şi unul cu tastatură fizică - precum vechile modele Blackberry. Sistemul de operare va fi unul nou, denumit Blackberry OS 10, iar cele două modele au numele Z10 şi X10. Este foarte probabil ca numele să se schimbe atunci când vor ajunge pe piaţă.

image

Pentru a-şi asigura o bază suficient de mare de aplicaţii, RIM le-a oferit dezvoltatorilor terminale prototip. Aceste dispozitive Alpha Dev sunt la fel ca cele finale, dar fără un design precis, ci respectă doar dotarea tehnică.

Anul 2013 este important pentru acest producător, deoarece trebuie să-şi consolideze locul 3 din piaţă, în urma iOS şi Android, dar şi să câştige în faţa rivalilor Nokia şi Windows Phone. Noul sistem de operare, după cum a fost demonstrat de companie, este unul orientat pe interacţiunea prin gesturi. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite