VIDEO Airbagul pentru biciclete sau cum te poate proteja o cască invizibilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casca Hovding arată ca un fular
Casca Hovding arată ca un fular

Un startup suedez a reuşit să creeze o cască invizibilă, pentru biciclişti. Dispozitivul este, de fapt, un fel de airbag pentru biciclete.

Compania Hovding a captat interesul bicicliştilor din întreaga lume cu o invenţie numită „casca invizibilă“.

Dispozitivul arată, iniţial, ca un fular însă, în situaţii periculoase, se transformă într-o casă menită să protejeze capul purtătorului.

Suedezii încearcă să-i convingă pe bicicliştii din întreaga lume că pot fi în siguranţă şi cu stil. Materialul de bază al „căştii“ este nailonul. 

În fular stă ascuns un sac din nailon cu o formă de cască care se umple cu heliu în momentul în care un senzor special detectează că biciclistul este pe punctul de a cădea. 

Butelia cu heliu se află la spate, iar „casca“ va fi disponibilă în numeroase culori şi modele, pentru a se asorta la orice ţinută.

Ana Haupt şi Terese Alsti sunt cele două suedeze care au gândit conceptul.

„Căştile pentru biciclişti mi s-au părut mereu extrem de incomode. Sunt atât de mari – ca o ciupercă tare pe care o ţii pe cap“, spun creatorele acestui gadget revoluţionar.

image

Ele au lucrat împreună cu un specialist în traume craniene, au studiat rapoarte ale accidentelor de bicicletă şi au creat propriile accidente pentru a-şi rafina tehnologia. Întreg procesul le-a luat aproximativ şapte ani, timp în care au strâns fonduri de peste 10 milioane de dolari. 

Casca Hovding costă 399 de euro şi poate fi comandată de pe site-ul companiei.


Haide să discutăm! Ne poţi vizita şi pe pagina de Facebook „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite