Veeam lansează o platformă pentru a sprijini companiile în urma creșterii continue a numărului de atacuri ransomware

0
Publicat:

Veeam Software a anunțat astăzi, 14 februarie, lansarea Veeam Data Platform, o platformă nouă ce oferă capabilități avansate de securizare și recuperare a datelor și pentru cloud-ul hibrid. 

Captură din Veeam Data Platform.
Captură din Veeam Data Platform.

Veeam Data Platform include și Veeam Backup & Replication (VBR) v12, oferind backup securizat și o recuperare rapidă și fiabilă a datelor, care vor ține orice business în mișcare.

Mai mult, există trei pachete disponibile de acces în platformă pentru clienții care doresc să-și protejeze aplicațiile din mediile cloud, virtual, fizic, SaaS și Kubernetes. Pachetele sunt capabile să facă față unui set tot mai mare de provocări, de la întreruperi spontane, până la erori în funcționare sau atacuri ransomware, toate fiind adaptate unor medii IT complexe și aflate în proces de extindere.

image

Platforma Veeam Data Platform îndeplinește cele trei cerințe cheie pentru a menține o afacere operațională: asigură securitatea datelor, recuperarea acestora și oferă libertatea de a efectua backup-uri și de a utiliza datele de oriunde, fără a fi nevoie de o platformă sau un anume cloud.

Veeam Data Platform este disponibilă în trei pachete de nivel enterprise: Foundation, Advanced și Premium. Toate conțin soluțiile premiate ale Veeam, anume VBR și Instant Recovery, iar pachetele Advanced și Premium oferă în plus caracteristici avansate de reziliență, inclusiv monitorizare, analiză și recuperare.

Toate pachetele Veeam Data Platform folosesc cea mai recente tehnologii de protecție a datelor din VBR v12. Noile funcționalități oferă capabilități de recuperare a datelor companiei și asigură protecție în fața dezastrelor sau a atacurilor cibernetice în hybrid cloud, incluzând:

· funcționalități noi de backup direct în object storage: se poate profita din plin de scalabilitatea nelimitată a stocării on-premise și cloud, fără a reduce performanța. Backup-urile pot fi trimise direct către ecosistemul Veeam de parteneri care oferă stocare a datelor de tip object storage și astfel se asigură performanța necesară pentru îndeplinirea obiectivelor sau pentru a face backup-uri din orice locație, direct în cloud.

image

· imuabilitate pentru toate operațiunile: E bine ca organizațiile să se asigure că backup-urile pot fi întotdeauna restaurate după un atac cibernetic, folosindu-se de opțiuni extinse de imuabilitate dedicate companiilor. Acestea sunt oferite de către furnizori de încredere, care includ block storage și file storage, spații de stocare de software și echipamente de stocare cu deduplicare, dar și stocarea în cloud sau pe benzi magnetice.

· reziliență cibernetică: Cel mai rapid răspuns la atacurile ransomware se face prin identificarea, alertarea și restaurarea datelor necorupte, incluzând automatizarea și recuperarea garantată pentru toate operațiunile. Experiența și siguranța de lucru sunt îmbunătățite prin autentificarea multi-factor (MFA), autentificarea fără parolă (gMSA) pentru Windows sau autentificările single-use pentru Linux, iar apărarea împotriva atacurilor cibernetice devine mai eficientă cu ajutorul autentificărilor Kerberos-only și IPv6-only.

image

· cloud hibrid optimizat: eficiența și securitate avansata se obțin prin intermediul backup-urilor imuabile pentru operațiunile native în cloud ca AWS și Microsoft Azure, folosind agenți dedicați pentru aplicații de tipul lift-and-shift , dar și prin intermediul monitorizării și raportării în cloud.

· ecosistem: API-urile Veeam Universal Storage API 2.0 și Smart Object Storage API oferă garanții avansate în ceea ce privește scalabilitatea business-ului și reziliența datelor din alte locații. Ecosistemul de furnizori include Pure Storage, Scality și Object First ca parteneri de lansare, aceștia fiind disponibili odată cu aceste noi API-uri.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite