Vechea „idilă“: apar detalii despre un Nexus de la HTC, primul partener Google

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google derulează programul Nexus de patru ani, a adunat cinci dispozitive şi s-a dovedit unul de succes pentru promovarea unui hardware standard. Pentru modelul din acest an, Google ia în calcul să revină la HTC, primul producător cu care a colaborat în acest program.

HTC „Molly“, acesta e numele de cod al celui mai nou Nexus, potrivit PocketNow care citează un raport de Android 4.4.3, ultima versiune pentru KitKat. Noul nume apare la scurtă vreme după ce într-un raport pentru Chrome figura denumirea „Flounder“ pentru un viitor dispozitiv, poate o tabletă de 8 inci a Google Nexus.

În prezent, Apple are iPad mini, Samsung oferă Galaxy Tab şi Note, iar LG are G Pad la dimensiunea de 8 inci pentru ecran. Programul Nexus pentru tablete cuprinde doar una de 7 inci şi una de 10 lansată cu ajutorul Samsung. HTC „Molly“ ar fi succesor pentru Nexus 5, smartphone fabricat de LG.

Programul Nexus a început în 2010, HTC fiind partenerul Google atunci. Gigantul american dorea un hardware standard pentru Android pe care dezvoltatorii să îşi creeze aplicaţiile. La acea vreme, dotările telefoanelor erau destul de slabe şi inconsistente de la model la model. Pe Nexus One, primul telefon al programului, HTC a construit Desire, unul dintre primele smartphone-uri Android de mare succes ale companiei taiwaneze.

Până acum, au fost următoarele modele de telefoane Nexus: Nexus One, Nexus S, Galaxy Nexus, Nexus 4 şi Nexus 5. Ultimele două au fost produse de LG, celelalte de către Samsung. În afară de primul model, toate celelalte au fost bazate pe smartphone-uri pe care companiile deja le lansaseră.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/informa-ii-suplimentare-despre-google-i-nexus" target="_blank">View the story "Informaţii suplimentare despre Google şi Nexus" on Storify</a>]

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite