HTC revine în programul Nexus: Google ar vrea de la taiwanezi o tabletă de 8 inci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nexus 7 a fost un hit, poate una de 8 inci să se descurce mai bine? FOTO Vlad Andriescu/Adevărul
Nexus 7 a fost un hit, poate una de 8 inci să se descurce mai bine? FOTO Vlad Andriescu/Adevărul

Programul Nexus al Google ar urma să se mărească. Noul participant la joc este, totodată, primul care a deschis balul: HTC. Taiwanezii ar fi primit misiunea de a face noua tabletă de 8 inci a Google.

După tabletele de 7 inci şi cele de 10 inci, cel mai nou val este al celor de 8 inci, iar în programul Nexus încă nu există una creată astfel. BGR notează, citând „DigiTimes“, că HTC ar fi producătorul noii versiuni de tabletă, iar livrarea ar fi pregătită pentru al treilea trimestru. Ar fi o revenire a HTC în „câmpul“ tabletelor şi o expasiune pentru programul Nexus. 

Apple a pornit trendul tabletelor cu ecran de 8 inci, într-un compromis de a livra tablete mai mici decât un iPad normal, dar nici de 7 inci, iar Samsung a plusat cu Galaxy Note 8. Se pare că Google ar fi dorit ca HTC să creeze şi primele două versiuni de Nexus 7, dar taiwanezii au refuzat, motivând că trebuie să se concentreze pe divizia de telefoane. Acolo, HTC One a ajuns să fie modelul emblemă.

În iunie, atunci când noua tabletă ar urma să fie anunţată, se derulează evenimentul Google I/O. Tot atunci este aşteptat şi Android 4.5, noua versiune a sistemului de operare care ar avea, în primul rând, o interfaţă schimbată. Filosofia de design de pe web, din produsele Google, va fi adusă şi pe dispozitivele mobile. Până atunci, Google mai are de actualizat dispozitivele la Android 4.4.3, versiune care deja se află în teste.

Cât despre alte produse Nexus, Google n-a mai lansat o nouă versiune a tabletei de 10 inci, a rămas modelul furnizat în 2012 de către Samsung. Actualii producători implicaţi în producerea dispozitivelor sunt LG, pentru telefonul Nexus 5, Asus pentru Nexus 7 şi Samsung pentru Nexus 10. HTC a fost prima companie care să producă un telefon Nexus, şi anume Nexus One din 2009. Despre tableta de 8 sau 9 inci de la HTC s-a mai speculat şi în martie, când tot iunie era luna vehiculată pentru prezentare.

[<a href="//storify.com/razvanbaltaretu/descoper-htc-one-m8" target="_blank">View the story "Descoperă HTC One (M8)" on Storify</a>]

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite