Utilizatorii de Mac, vizaţi de un nou virus

0
0
Troianul Trojan,Yontoo.1 se instalează sub forma unui plugin FOTO Dr. Web
Troianul Trojan,Yontoo.1 se instalează sub forma unui plugin FOTO Dr. Web

Un nou program de tip malware le dă bătăi de cap utilizatorilor de PC-uri Apple. Virusul Trojan.Yontoo.1 se respândeşte rapid prin intermediul unor site-uri infectate, potrivit CNet.

Trojan.Yontoo.1 a fost depistat de compania de securitate Dr. Web iar specialiştii susţin că virusul afectează din ce în ce mai mulţi utilizatori.

„Infractorii profită de reţelele de anununţuri publicitare iar interesul lor faţă de utilizatorii cu computere Apple creşte pe zi ce trece“, au declarat specialiştii companiei ruse Dr. Web. „Recent-descoperitul Trojan.Yontoo.1 este un bun exemplu pentru această situaţie“, mai spun aceştia.

Troianul poate ajunge în computerele victimelor dintr-un număr mare de surse. Cel mai des acesta este descărcat sub forma unui plugin de care utilizatorii au nevoie pentru a viziona o serie de trailere. Trojan.Yontoo.1 mai apare si şub denumirea de player video, program de îmbunătăţire a calităţii video sau accelerator al vitezei de download.

Odată accesat, troianul generează o casetă care îi oferă utilizatorului posibilitatea de a instala un program Free Twit Tube.  După ce utilizatorul apasă butonul „continue“, virusul instalează o serie de pluginuri pentru browsere care îi bombeardează pe internauţi cu tot felul de anunţuri. Deasemenea, aceste pluginuri transmit informaţii despre paginile vizitate şi injectează în ele anunţuri publicitare din surse terţe.

Troianul este unul puternic, reuşind să genereze reclame chiar şi pe site-ul Apple.

image
Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite