Un tânăr dă în judecată Apple şi cere un miliard de dolari. Care este motivul

0
0
Apple Watch event

Ousmane Bah, 18 ani, a fost arestat pe 29 noiembrie, oamenii legii făcând legătura între el şi o serie de spargeri ale unor magazine Apple.

Ce nu ştiau cei care l-au arestat pe Bah însă, este că tânărul nu era omul pe care îl căutau. Vinovatul ar fi fost prins pe 31 mai 2018, când încerca să fure electronice în valoare de 1200 de dolari dintr-un magazin Apple din Boston.

Acesta ar fi utilizat un card de identitate fals, care avea numele, adresa şi alte informaţii personale care îi aparţineau lui Bah, lipsind însă fotografia. Conform lui Bah, cei de la Apple l-au crezut pe vinovat şi au programat sistemele de securitate pentru a-i recunoaşte faţa acestuia în cazul unor incidente ulterioare, folosind însă datele adevărate ale lui Bah.

După ce a fost eliberat, vinovatul real ar fi spart alte magazine Apple în New Jersey, Delaware şi Manhattan – fapte pentru caer Bah a fost acuzat ulterior. El a aflat despre încurcătura realizată abia în luna iunie, când a primit prin poştă o citaţie pentru a se prezenta la tribunalul municipal din Boston.

Pe 29 noiembrie, poliţia din New York l-a arestat pe Ousmane Bah, eliberându-l după ce un detectiv a verificat filmările camerelor de supraveghere de la magazinul din Manhattan şi a concluzionat că infractorul din imagini şi Bah ”nu seamănă deloc”, arată New York Post.

Ulterior, procurorii au renunţat la acuzaţiile împotriva tânărului, care a intentat însă un proces împotriva companiei din Cupertino, în care este menţionat faptul că ”folosirea software-ului de recunoaştere facială în magazine pentru urmărirea indivizilor suspecţi de furt este un tip de supraveghere orwelliană de care se tem consumatorii, mai ales că majoritatea acestora nu sunt conştienţi că feţele lor sunt analizate în secret”.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite