Un stick USB este capabil să îţi fure datele din computer fără să ştii că face asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtul de date prin portul USB nu mai este de mult timp o surpriză, dar acum cel mai mare pericol îl reprezintă USBdriveby. Iată cum funcţionează.

Un breloc aparent banal, USBdriveby reuşeşte să întruchipeze toate scenariile imprevizibile şi greu de înţeles pe care le-aţi văzut în ultimii ani în filmele cu spioni.

Nu cred că ne vom plictisi prea curând de SF-uri în care personajul principal abuzează de gadgeturi ce par a fi, în egală măsură, ancorate în realitatea actuală şi de neconceput ca funcţionalitate pentru un pasionat de IT. Exact în această categorie de produse intră însă stick-urile  cu abilităţi miraculoase, omniprezente în majoritatea filmelor a căror acţiune se petrece în viitorul apropiat.

Scenariile descrise mai sus păreau însă absurde până la apariţia unui gadget intitulat USBdriveby. Dezvoltat din pură ambiţie personală de Samy Kamkar, dispozitivul de dimensiunea unui breloc se conectează prin USB la orice sistem Mac sau PC, având abilitatea de a periclita siguranţa datelor voastre în mai puţin de un minut. Integrând toate , nu are nevoie decât de 30, până la 60 de secunde pentru a vă instala aplicaţii de tip malware, troieni şi alte elemente software cu efecte negative garantate.

Află de la Playtech ce face USBdriveby

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite