Un sondaj online îţi arată care sunt cele mai sigure oraşe din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oradea ar fi cel mai sigur oraş. FOTO 123RF
Oradea ar fi cel mai sigur oraş. FOTO 123RF

Site-ul de imobiliare Storia.ro a derulat între noiembrie 2016 şi ianuarie 2017 un sondaj online prin care i-a întrebat pe oameni care oraş cred că e cel mai sigur. Şi nu, nu e Bucureşti.

Au participat peste 93.000 de oameni, iar Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă. Clasamentul continuă cu Braşov, Cluj, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara. Bucureşti e pe locul nouă, iar Ilfov închide acest top 10. Cel mai puţin sigure sunt văzute de cei care au răspuns sondajului următoarele: Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmată de Crişana şi Bucureşti şi Ilfov. La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară. În general, e o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraş şi siguranţa resimţită de cetăţeni. Oraşele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure.

Mai mult, oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomanului scăzută, de sub 4%. Printre criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Cartierele din Bucureşti în care oamenii se simt cel mai bine din punct de vedere al siguranţei sunt Aviaţiei, Tineretului şi Titan. Mai sunt şi Băneasa, Baba Novac, Balta Albă şi Dristor, în lista mai mare, iar zonele în care bucureştenii se simt cel mai puţin în siguranţă sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului şi Rahova. La mijlocul clasamentului sunt cartiere precum Crângaşi, Berceni, Apărătorii Patriei sau Lacul Tei.

image
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite