Un joc video recent lansat îl citează pe Emil Cioran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jocul „Metal Gear Solid V: The Phantom Pain” aduce un omagiu filosofului român Emil Cioran, oferind un citat din lucrarea sa „Mărturisiri şi anateme” în video-ul introductiv.

Moştenirea culturală a renumitului filozof şi scriitor este omagiată în unul dintre cele mai neobişnuite moduri: prin intermediul unui joc video. Recent lansatul joc „Metal Gear Solid V: The Phantom Pain” începe cu un citat din lucrarea „Mărturisiri şi anateme”(fr. Aveux et anathemes), unul din ultimele volume publicate de scriitor în timpul vieţii.

„Nu locuim într-o ţară, locuim într-o limbă. Patria asta înseamnă şi nimic altceva” este citatul care apare în video-ul de început al jocului. Citatul a mai fost folosit şi în cadrul unui video de promovare al jocului în iulie.

Acţiunea jocului, care poate fi clasificat în genul stealth-action, se petrece în 1984 într-o versiune alternativă a Războiului Rece. Povestea este centrată pe conflictul dintre două facţiuni formate din foşti soldaţi transformaţi în mercenari, ce încearcă să reconstruiască lumea în propriul fel, dar cu acelaşi scop – eliminarea ideilor de naţiune şi frontieră şi a delimitărilor pe care acestea le creează. 

Jocul, produs de către studio-ul japonez Kojima Productions si distribuit de către Konami, a fost lansat pe 1 septembrie şi a avut parte de un succes major în rândul publicaţiilor de specialitate. Acesta deţine momentan o medie a recenziilor de 95/100 pe site-ul Metacritic, bazată pe notele acordate de 33 de critici. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite