Un copil din SUA a fost arestat după ce i-a spus lui Siri că vrea să atace cu arma o şcoală din apropiere

0
0

Atacurile armate care au loc în şcolile americane sunt unele dintre cele mai mari probleme naţionale cu care se confruntă Administraţia de la Washington. Măsurile disperate create pentru a stopa aceste acţiuni includ tratarea oricărei glume făcute pe internet ca pe un potenţial atac terorist, existând toleranţă zero la umor în aceste cazuri.

Conform unei ştiri publicate de New York Post, un copil de 13 ani din Statele Unite i-a spus asistentului virtual de pe iPhone-uri, Siri, că are de gând să execute un atac armat asupra unei şcoli. 

Şi mai interesant este faptul că Siri s-a conformat şi i-a prezentat băiatului o listă cu cele mai apropiate unităţi de învăţământ faţă de locaţia în care se afla. 

Fiind amuzat de acest lucru, copilul a publicat pe internet o captură de ecran cu găselniţa sa.

De la publicarea pe Facebook şi până la alertarea poliţiei nu a mai fost decât un pas, iar tânărul a fost arestat la scurtă vreme. 

Cu toate acestea, autorităţile nu vor depune plângere, deoarece intenţiile copilului nu au fost serioase, însă amenda pe care părinţii acestuia vor trebui să o plătească va fi una destul de usturătoare.

La scurtă vreme după acest incident, Poliţia din Valparaiso, Indiana, a dat un comunicat de presă prin care a întârit faptul că autorităţile nu vor să îşi asume nici un fel de risc şi că vor trata serios orice fel de ameninţare la adresa comunităţii şi a elevilor.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite