Ultimele informaţii despre Lumia 1520 şi noutăţile pe care le anunţă Nokia mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colecţia Nokia pentru 2013 se va întregi cu cel puţin un telefon. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Colecţia Nokia pentru 2013 se va întregi cu cel puţin un telefon. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Mâine, Nokia îşi va fi încheiat valul de lansări pentru anul acesta. În plină toamnă şi spre sfârşit de an, Nokia va lansa o tabletă, un phablet şi alte câteva modele din seria Lumia. Din 2014, Nokia va fi fost cumpărată de Microsoft contra unei sume de peste 7 miliarde de dolari.

Cu Lumia 1520, telefonul Nokia cu cel mai mare ecran, au tot apărut imagini şi au tot apărut detalii despre dotările sale. Pe ultima sută de metri, Engadget notează că va avea un ecran de 6 inci full HD, o cameră PureView de 20 megapixeli, a doua cea mai mare oferită de Nokia, un procesor Qualcomm Snapdragon 800 şi va fi disponibil la un preţ de aproximativ 800 de euro.

În ceea ce priveşte preţul, se pare că Nokia îl poziţionează în liga Galaxy Note 3 şi HTC One Max. Sistemul de operare va fi Windows Phone 8, numai că spre deosebire de versiunea de până acum va avea o coloană în plus pentru aplicaţii pe ecranul principal. The Verge notează că pe lângă 1520, va fi introdus şi modelul 1320, tot un phablet, dar cu dotări mai slabe. Va avea o cameră de 5 megapixeli, un ecran cu rezoluţie HD şi va fi orientat spre pieţele emergente.

De la Nokia este aşteptată şi tableta Lumia 2520 cu Windows RT 8.1, cunoscută până acum sub numele de Sirius. Din specificaţiile ajunse pe Internet până acum va avea un procesor quad-core Snapdragon 800, o memorie RAM de 2GB şi un spaţiu de stocare de 32GB. Ecranul va fi de 10,1 inci la rezoluţie full HD şi va fi compatibilă cu reţelele 4G/LTE, iar camera principală va avea 6,7 megapixeli.

image

Mai sunt preconizate câteva modele din seria Lumia, cum ar fi 929 pentru Verizon şi 525 care să înlocuiască cel mai popular model al finlandezilor, Lumia 520, împreună cu o prezentare a noutăţilor din Windows Phone 8 pentru a include şi ecranele cu rezoluţii full HD. Pe lista neoficială mai sunt trecute şi câteva accesorii, Nokia încă are de promovat încărcarea wireless pe care a introdus-o în urmă cu un an şi care încă nu este prea folosită. Confirmările vor veni mâine.

Haide să discutăm pe Facebook Tech Adevărul. 

Află mai multe despre Nokia:

Nokia traversează cea mai bună perioadă din ultima vreme: 8 milioane de smartphone-uri vândute în trei luni

Nokia e Windows Phone: 90% din ecosistem e dominat de finlandezi

REVIEW Nokia Lumia 1020 - Revoluţia megapixelilor este un mit, Nokia a învins prin înghesuiala megapixelilor

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite