Uber lansează un nou serviciu de transport prin care doctorii pot chema la consult pacienţii într-un mod mai facil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uber Health este un serviciu anunţat de compania americană de ride-sharing care este menit să ajute doctorii şi pacienţii. El va fi lansat, pentru început, în California iar personalul medical din spitale poate comanda pacienţilor un Uber, dacă este cazul, pentru a ajunge într-un mod mai facil la consultul programat.

Serviciul s-a aflat în test încă din luna iulie a anului trecut, iar momentul a venit ca acesta sa se lanseze oficial. Uber Health nu este menit să înlocuiască ambulanţele ci doar să le suplimenteze pe acestea, pentru a facilita mersul la doctor pentru pacienţii care se deplasează mai greu. Cursa este comandată direct de către doctor, iar pacientul este notificat printr-un SMS cu ora la care ajunge maşina.

În SUA, din ce în ce mai mulţi pacienţi apelează la serviciile Uber pentru a ajunge la spiatl, în detrimentul ambulanţelor, pentru simplul fapt că acesta este mult mai repid. Uber Health nu este un serviciu de urgenţă, după cum spune şi managerul Chris Weber. Şi mai interesant este faptul că Uber nu se află la primul experiment în domeniul sănătăţii.

În 2014, compania americană lansa un serviciu on-demand de vaccinuri antigripale, care ajungeau la doritori prin intermediul aplicaţiei. De asemenea, experimentul a fost extins chiar şi în Brazilia, iar în Singapore a livrat pentru o scurtă perioadă de vreme măşti de protecţie împotriva smogului cauzat de poluarea excesivă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite