Uber debutează în Cluj: tarif mai mic decât la taxi şi Tudor Giurgiu e primul client

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uber a ajuns în Cluj.
Uber a ajuns în Cluj.

Uber ajunge din 4 august în Cluj. Este al doilea oraş din România, iar planul tarifar e mai agresiv decât în Bucureşti.

Din 4 august, începând cu ora 9.00, clujenii pot comanda o maşină în aplicaţia Uber. Deocamdată, debutează doar serviciul uberX. În Capitală, mai sunt disponibile uberChildSeat şi uberSelect. Toţi cei care nu au încercat serviciul până acum vor avea prima cursă gratuită, în limita a 40 de lei, dacă îşi fac un cont şi introduc în aplicaţie codul UberinCluj.

În Bucureşti, Uber a venit în februarie 2015. În Capitală, preţul per kilometru la serviciile de taximetrie este de 1,39 lei, iar compania americană a intrat cu unul similar. În al doilea oraş din România, tariful va fi modificat în raport cu un taxi obişnuit. În Cluj, acesta este de 2,25 lei, iar o cursă prin noul serviciu va fi 1,7 lei per kilometru. Pe minut costă 0,2 lei, cu un tarif minim de 7 lei, iar anularea unei curse va fi plătită cu 6 lei de către utilizator. Astel, o cursă de la aeroport până la Piaţa Unirii va fi de aproximativ 20 de lei, în condiţii de trafic normal.

În Cluj, Uber debutează şi cu un prim client important, regizorul şi preşedintele TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania). Acesta a spus că a utilizat serviciul în mai multe ţări din Europa, iar tehnologia aceasta oferă încă o opţiune de transport sigură şi de încredere, tât pentru clujeni cât şi pentru zecile de mii de turişti care vin în Cluj anual.

Înainte de prima cursă, noii utilizatori ar trebui să ştie că tarifele Uber sunt transparente (cele de mai sus), iar plata se face electronic, prin aplicaţie, fără numerar şi fără bacşis - direct din contul bancar alocat profilului. Vor exista şi momente în care preţul e mai mare decât cel standard, iar acestea apar când e cerere mai mare sau condiţiile de trafic sunt mai dificile. Fiecare utilizator e informat, înainte de comandă, care este diferenţa faţă de tariful standard şi acceptă sau nu noul tarif.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite