Twitter a creat o variantă a site-ului său pe Dark Web, pentru a ocoli blocajul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Twitter cenzurat. FOTO Shutterstock
Twitter cenzurat. FOTO Shutterstock

Twitter a lansat o versiune protejată de confidenţialitate a site-ului său pentru a ocoli supravegherea şi cenzura, după ce Rusia a restricţionat accesul la serviciul său în ţară.

Rusia a blocat accesul la Facebook şi a limitat Twitter-ul în încercarea de a restricţiona fluxul de informaţii neoficiale despre războiul din Ucraina. Ambele companii au spus că lucrează la restabilirea accesului oamenilor din Rusia la serviciile lor.

Utilizatorii pot accesa această versiune de Twitter dacă descarcă browserul Tor, care le permite oamenilor să acceseze site-uri de pe ceea ce este denumit şi „dark web”.

 În loc de .com, site-urile onion au un sufix .onion.

În timp ce termenul „web întunecat” se referă la site-uri ilegale, cum ar fi piaţa de droguri din Drumul Mătăsii, acum dispărută, este adesea folosit şi de persoanele care doresc să rămână anonime pentru siguranţa lor şi, de asemenea, să acceseze site-uri cenzurate de guvernele represive.

Facebook şi alte site-uri precum BBC au, de asemenea, versiuni accesibile cu browserul Tor.

Inginerul software şi expertul în securitatea internetului Alec Muffett, care a lucrat cu alte companii pentru a crea site-uri onion, a anunţat noul serviciu Twitter pe propriul său cont de Twitter.

Alec Muffett Inginer software si expertul în securitatea internetului captura Twitter

„Acesta este probabil cel mai important şi mult aşteptat tweet pe care l-am compus vreodată”, a scris el marţi, 8 martie.

Rusia şi-a extins eforturile de a controla răspândirea informaţiilor cu privire la invazia Ucrainei şi de a lupta împotriva surselor de ştiri independente şi a site-urilor de social media.

Săptămâna trecută, oficialii ruşi au blocat accesul la Facebook pentru că platforma a impus restricţii asupra mass-mediei de stat. Twitter, BBC, Voice of America, finanţat de guvernul SUA şi Radio Free Europe/Radio Liberty, radiodifuzorul german Deutsche Welle şi site-ul web Meduza din Letonia au fost de asemenea blocate.

Companiile media au făcut zid împotriva încercării Rusiei de a controla informaţiile, în urma noilor legi care impun pedepse cu închisoarea pentru cei care răspândesc informaţii care contravin poziţiei oficiale a guvernului rus despre război.

Twitter prin browser ul Tor adresa onion captura Tor

Adresa la care poti accesa site-ul, în varianta pentru TOR, este:   https://twitter3e4tixl4xyajtrzo62zg5vztmjuricljdp2c5kshju4avyoid.onion

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite