Trump vrea să aducă producătorii de microprocesoare pe pământ american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia din Washington se află în discuţii cu cel puţin doi producători de microprocesoare pentru a-i convinge să construiască fabrici în SUA.

Statele Unite se află în negocieri cu doi giganţi din industria microprocesoarelor: americanii de la Intel şi taiwanezii de la TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co), pentru a-i convinge pe aceştia să deschidă fabrici de producţie a microprocesoarelor în SUA.

Situaţia cu Intel este una mult mai simplă, evident, datorită faptului că aceasta este o companie americană. Cu toate acestea, până acum Intel a decis să producă microprocesoarele sale în afara graniţelor SUA, deşi are mai multe locaţii pe pământ american.

Într-un comunicat citat de Reuters, William Moss, purtătorul de cuvânt al Intel, spune că firma pe care o reprezintă ”se află într-o poziţie foarte bună pentru a lucra cu guvernul SUA la operarea unei fabrici pe teritoriu american, care să poată garanta o gamă variată de microelectronice securizate”.

În ceea ce priveşte TSMC, negocierile nu decurg atât de uşor. Producătorul a recunoscut că ia în calcul realizarea unei fabrici în Statele Unite, însă anunţă că nu a luat încă o decizie finală. ”Nu există momentan un plan concret” spune Nina Kao, purtătorul de cuvânt al companiei.

Fabrica Intel ar urma să fie construită în colaborare cu Pentagonul, arată o scrisoare a CEO-ului Intel, Bob Swan, adresată Departamentului Apărării la sfârşitul lunii martie. Dorinţa administraţiei americane de a aduce producătorii de microprocesoare în ţara sa vine ca urmare a unui conflict vizibil cu China, amplificat de pandemia de coronavirus, a cărei origine este plasată de fiecare dintre cele două ţări către rivalul ei.

Pentru a-i convinge pe cei de la TSMC, SUA se bazează şi pe Apple, unul dintre cei mai mari clienţi ai producătorului taiwanez. De asemenea, Wall Street Journal a anunţat recent că oficialii americani încearcă să îi ajute pe cei de la Samsung să îşi găsească noi clienţi în SUA pentru microprocesoarele sale Exynos, pentru a-şi extinde operaţiunile. Un purtător de cuvânt al Samsung a negat însă acest lucru.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri