Top 11 unelte de automatizare şi optimizare pentru Wordpress

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wordpress este cea mai populară platformă de blogging şi oferă acces la un număr mare de unelte
Wordpress este cea mai populară platformă de blogging şi oferă acces la un număr mare de unelte

Milioane de persoane folosesc platforma Wordpress atunci când vor să creeze un blog sau un site. Serviciul oferă acces la nenumărate plugin-uri utile care simplifică procesul de administrare.

Site-ul Design Dune ne propune un top al celor mai utile 11 unelte pentru automatizare.

Printre ele se numără unelte destinate optimizării site-ului pentru motoarele de căutare (Search Engine Optimization – SEO), integrării cu social media sau creării de popup-uri menite să mărească numărul de abonaţi la newsletter.


1. SEO Plugin, de SQUIRRLY

SEO Plugin, de SQUIRRLY, este o unealtă care facilitează procesul de SEO. Utilizatorul este ajutat să găsească cuvintele cheie potrivite în mai puţin de 2 minute. De asemenea, aplicaţia oferă analiza SEO în timp real.

SEO Plugin este o aplicaţia creată de Florin Mureşan, fondator al CEO Squirrly Limited.

2. NextScripts
Postarea articolelor pe site-urile de social media poate fi un procedeu anevoios care necesită mult timp. Pentru a simplifica acest process, utilizatorii de Wordpress pot recurge la unelte care postează automat articolele pe platformele de socializare.

NextScrips preia articolele de pe site şi le distribuie automat pe portaluri precum Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, LinkedIn, Tumblr, Delicious, Plurk etc.

3. Optin Revolution

Este important pentru fiecare site sau blog să adune o audienţă cât mai mare şi cât mai stabilă. Una dintre metodele pe care le pot utiliza bloggerii pentru a-şi fideliza publicul este aceea de a trimite newslettere.

Şi, pentru a se asigură că newsletterele respective ajung la cât mai multe persoane, administratorii de site-uri pot folosi plugin-ul Optin Revolution care generează ferestre de tip popup. Acestea pot fi folosite pentru a afişa mesaje care îndeamnă la abonareala newsletter. Popup-urile Optin Revolution nu pot fi blocate de browsere.

4. Gravity Forms PDF Extended

O bună comunicare cu publicul este vitală pentru un site. Pentru cei care doresc să salveze uşor mesajele primite de la cititori prin intermediul formularelor de contact de tip Gravity Forms, există Gravity Forms PDF Extended.

Unealta permite salvarea formularelor în documente de tip PDF, care pot fi uşor ataşate unui e-mail, însă este necesar ca administratorul site-ului să aibă instalată aplicaţia Gravity Form.

5. Acobot Live Chat Robot

Tot la capitolul “comunicare” descoperim utilă unealtă Acobot Live Chat Robot. Aceasta este destinată administratorilor de site-uri destinate vânzării de produse.

Acobot Live Chat Robot este un serviciu programabil care le răspunde la întrebări vizitatorilor site-ului.

Aplicaţia poate fi învăţată ce răspunsuri să ofere la anumite întrebări şi salvează conversaţiile cu potenţialii clienţi, pentru a putea fi verificate de către administrator.

6. StripShow

Platforma Wordpress poate fi folosită pentru a creea site-uri informaţionale sau comerciale, bloguri dar şi portofolii online pentru artişti. În ajutorul acestora vine unealta StripShow, care transformă site-ul Wordpress într-o platformă automata de afişare a webcomics-urilor.

Aplicaţia StripShow dispune de câteva teme interschimbabile şi oferă un număr semnificativ de opţiuni de personalizare.

7. Default Blog

Unealta Default Blog permite clonarea blogului. Aceasta poate fi folosită pentru a creea un back-up cu toate postările de blog, dar şi salvarea acestuia sub de templet.

Utilizatorul va putea altfel să-şi creeze site-uri soră care păstrează aceeaşi aranjare şi temă.

8. Simple Expires

Aplicaţia Simple Expires permite postărilor şi paginilor să expire şi să schimbe automat la un moment prestabilit.

Simple Expires îi anunţă pe administrator când o postare a expirat, permiţându-le acestor să menţină site-ul la curent.

9. Titles to Tags

Pentru ca site-ul să fie uşor de găsit în motoarele de căutare este importantă folosirea cuvintelor cheie potrivite.

Titles to Tags automatizează procesul de creare a tag-urilor, permiţând extragerea lor direct din titlurile postării.

10. WP-Auto Image Graber

WP-Auto Image Graber este un plugin destinat facilitării procesului de ilustrare a articolului.

Administratorii nu trebuie neapărat să încarce o imagine în server pentru a ilustra un articol ci pot să se folosească de link-uri URL. WP-Auto Image Graber permite această acţiune prin simpla copier a unui link la începutul articolului şi foloseşte un algoritm special pentru a nu prelua reclame de pe site-uri.

11. Automated Editor

Pluginul Automated Editor vine în ajutorul administratorilor de bloguri sau site-uri, permiţându-le să editeze cu uşurinţă textele.

Aplicaţia are numeroase funcţii precum “find&replace”, generarea automată de taguri, editare automată, crearea de legături către alte site-uri.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite