TikTok va stoca în Irlanda datele utilizatorilor din UK şi din SEE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
TikTok. FOTO Shutterstock
TikTok. FOTO Shutterstock

TikTok a semnat un contract pentru un centru de date în Dublin, care va stoca datele utilizatorilor din UK şi Spaţiul Economic European (SEE).

Astfel, TikTok va colabora cu un furnizor pentru un centru de date în construcţie care va fi operaţional la începutul lui 2023 şi care se va dezvolta pe parcursul anului. 

Anul trecut, TikTok a prezentat planurile pentru guvernanţa datelor în Europa, bazate pe regulile locale pentru stocarea datelor din Marea Britanie şi SEE: minimizarea fluxurilor de date în afara regiunii şi limitarea strictă a numărului de angajaţi care au acces la date personale.

De-a lungul timpului, TikTok a stocat datele utilizatorilor în Singapore şi SUA.

Atunci când transferurile de date în afara regiunii sunt esenţiale, TikTok se bazează pe metodele aprobate pentru transferul datelor din Europa. În plus, foloseşte măsuri tehnice, contractuale şi organizatorice complementare pentru ca transferurile de date în afara regiunii să beneficieze de acelaşi nivel de protecţie precum cele din SEE şi UK. Astfel, toate datele cu caracter personal sunt protejate printr-un set riguros de controale de securitate, la care se adaugă o serie de politici şi controale pentru angajaţii care au acces la date.

În prezent, TikTok are mii de angajaţi la nivel regional care lucrează în domenii precum brand and creator engagement, e-commerce, monetizare, muzică, confidenţialitate, produs, politici publice, R&D şi securitate. TikTok a anunţat birouri permanente în două dintre cele mai importante centre globale ale companiei, Dublin şi Londra. Mai mult, plănuieşte să îşi consolideze echipele locale de leadership din Franţa, Italia şi Spania şi să se extindă pe noi pieţe, precum Belgia şi Ţările de Jos.

Investiţia de acum consolidează importanţa Irlandei pentru operaţiunile de business la nivel global. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite