Momentul în care ucrainenii alimentează cu „benzină gratis” de la un vehicul rusesc părăsit de invadatori VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Twitter
Foto: Captură video Twitter

Pe TikTok a fost publicată o înregistrare video în care se vede cum o maşină ucraineană se reaprovizionează cu „benzină gratuită” de la un vehicul rusesc de lansare multiplă 9T452 părăsit de militarii ruşi.

Înregistrarea a fost redistribuită şi de Ukraine Weapons Tracker, care a publicat numeroase imagini şi clipuri video după declanşarea „operaţiunii speciale” de către Vladimir Putin pe 24 februarie. 

Imaginile surprinse arată că vehiculul părăsit de soldaţii ruşi a fost mascat cu crengi. Forţele ruse au apelat la covoare, fân şi alte resurse pentru a-şi camufla tancurile şi blindatele. 

Specialistul în trupele armate ruse şi cercetător la Foreign Policy Research Instiute, Rob Lee a afirmat că imaginile sunt cu atât mai ciudate, deoarece ruşii sunt abili în a-şi masca vehiculele. 

Probleme cu camuflajul şi cu benzina 

Expertul susţine că lipsa unor camuflaje tipizate ale trupelor armate ruse poate demonstra lipsa de pregătire a comandanţilor sau ordine inadecvate comunicate subordonaţilor, fie confirmă încrederea ridicată pe care aceştia o aveau că trupele lor vor obţine victoria rapid în Ucraina. 

Potrivit serviciilor de informaţii occidentale şi experţilor, motivele pentru care „operaţiunea” a dat greş după primele zile de ofensivă a fost că armata Moscovei a primit carburant doar pentru 2-3 zile de operaţiuni. 

În primele zile ale „operaţiunii speciale” au existat numeroase mărturisiri despre tancurile şi vehiculele blindate ale ruşilor care au rămas fără combustibil, soldaţii fiind nevoiţi să fure carburant pentru a-şi continua misiunea. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite