Tesla recheamă aproape 50.000 de automobile Model S şi Model X, din cauza unei defecţiuni potenţial periculoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşini electrice Tesla în China. FOTO EPA-EFE /  Roman Pilipey
Maşini electrice Tesla în China. FOTO EPA-EFE /  Roman Pilipey

Tesla recheamă de pe piaţa chineză 48.442 de vehicule electrice Model S şi Model X fabricate în State Unite, din cauza suspensiilor pe faţă şi pe spate nesigure, posibil defecte, transmite CNBC.

Rechemarea a fost anunţată de Administraţia Chineză de Stat pentru Reglementarea Pieţei.

Site-ul chinez Gasgoo, specializat în piaţa auto, a relatat că rechemarea include 29.193 de automobile importante Model S şi Model X fabricate în perioada 17 septembrie 2013-16 august 2017 şi 19.249 de automobile importate Model S produse între 17 septembrie 2013-15 octombrie 2018.

Automobile au fost produse la fabrica Tesla din Fremont, California.

Autoritatea de reglementare a obligat Tesla să înlocuiască gratuit elementele de legătură posterioare ale suspensiilor pe faţă şi elementele de legătură superioare ale suspensiilor pe spate, cu unele îmbunătăţite, pentru toate automobilele incluse în rechemare.

În 2016, directorul general al Tesla, Elon Musk, a respins plângerile similare primite pentru suspensii posibil nesigure sau defecte ale automobilelor Model S în Statele Unite.

La momentul respectiv, Musk a afirmat pe Twitter şi într-o postare pe blog că autoritatea pentru siguranţa auto din SUA ”nu a găsit motive de îngrijorare privind siguranţa suspensiilor Model S şi că nu a solicitat alte date din partea noastră”. Acesta a mai susţinut că plângerile legate de problemele suspensiilor au fost inventate.

Tesla şi autoritatea de reglementare a siguranţei auto din SUA nu au răspuns imediat solicitărilor de informaţii.

În China, aceasta este a patra rechemare de automobile Tesla importate din Statele Unite.

Rechemările anterioare au fost pentru înlocuirea airbagurilor defecte fabricate de compania japoneză Takata şi pentru remedierea sau prevenirea unor probleme la direcţie.

Între timp, automobilul Tesla Model 3 fabricat în China este cel mai bine vândut model electric din acest an.

Asociaţia Automobilelor pentru Pasageri din China a anunţat că Tesla a vândut în primele nouă luni ale acestui an 79.908 de vehicule Model 3 fabricate în China.

Tesla a început recent să exporte unele dintre automobilele Model 3 produse în China în Europa.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite