Tenda AC10U - Un router dual-band pentru cei care au nevoie de viteză sporită [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
tenda ac10u

Atunci când vine vorba de achiziţionarea unui router trebuie să ai în vedere mai multe lucruri, în special viteza pe care acesta ţi-o poate oferi, dar şi puterea de semnal de care ai nevoie. Trebuie să specific, însă, acest fapt. Cu cât casa sau apartamentul este mai mare, cu atât vei avea nevoie de un device care să-ţi asigure o acoperire cel puţin decentă.

Poate cel mai simplu mod de a alege un router de care să fii sigur că îţi va acoperi cu semnal toată locuinţa este să te uiţi, în primul rând, la numărul de antene pe care le are. 

Chiar dacă acest sfat sună ca unul pueril, pentru utilizatorii mai neexperimentaţi poate face diferenţa între un router de care aceştia vor fi mulţumiţi şi unul care nu va face faţă nevoilor lor aşa cum trebuie.

Tenda AC10U bifează şi capitolul semnal, şi capitolul viteză, astfel că reprezintă o alegere destul de bună pentru utilizarea de zi cu zi, pentru cei care caută un router care să îşi facă treaba. 

AC10U este dual-band, adică are două canale de conectare, unul de 2,4 Ghz şi unul mai rapid, de 5 Ghz. Acest lucru ar trebui să fie folositor mai ales în cazurile în care ai multe dispozitive conectate în casă.

Am folosit Tenda AC10U de ceva vreme, în cadrul unei locuinţe de tip parter+etaj, iar rezultatele nu au fost deloc dezamăgitoare. Routerul a reuşită să facă faţă cu brio spaţiului extins, iar semnalul nu prezintă carenţe, chiar şi în colţurile cele mai îndepărtate de acesta.

Un alt lucru important de luat în calcul, pentru a profita la maxim de capabilităţile routerului, este să alegi un loc central în care să-l poziţionezi, pentru ca semnalul să ajungă în toată incinta.

De asemenea, în ceea ce priveşte porturile de conectare, Tenda AC10U dispune de un port Gigabit WAN, trei porturi Gigabit LAN şi un port USB 2.0. În plus, producătorul face reclamă routerului ca fiind unul pentru gaming şi streaming online în 4K UHD, iar pe hţrtie, cel puţin, AC10U ar trebui să se ţină de cuvânt şi să livreze performanţele dorite.

Acesta funcţionează pe standardul AC1200 pentru o viteză sporită, iar preţul la care vine disponibil nu este foarte piperat pentru ceea ce oferă. Tenda AC10U costă aproximativ 200 de lei la retailerii online din România.

În ceea ce priveşte designul, producătorii s-au gândit să imprime routerului un aer ceva mai agresiv, mai ales având în vedere că este gândit pentru gaming. Colţurile ascuţite şi unghurile drepte prezente peste tot, mai ales la antene, se asigură că routerul se poate integra cu succes într-un setup destinat jocurilor video, iar cei mai pasionaţi dintre noi ar trebui să-şi dea seama despre ce vorbesc.

Per total, Tenda AC10U este un router mai mult decât decent, care nu vine neapărat la un preţ foarte piperat. Unul care poate fi folosit cu lejeritate în locuinţele mai mari şi care oferă viteze bune, datorită standardului AC1200.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri