Televizorul te spionează sau cum BitDefender ia cu asalt întreaga lume: Talpeş, omul din spatele cuirasatului antiviral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anii `90 lingviştii din România aveau o problemă: de ce unii insistă să spună, greşit, „antiviruşi” şi nu foloseau varianta corecta gramatical, „antivirusuri”. Între timp, majoritatea a câştigat şi a rămas împământenit substantivul „antiviruşi”. Acum, Florin Talpeş, fondatorul Bitdefender şi al grupului de firme Softwin, gândeşte o traducere a „noului trend”: Internet of Things.

Nu este doar o dilemă pur lingvistică ci, insistă el, sigur pe sine, Internet-ul lucrurilor conectate la Web vor deveni obisnuinţă – aparatul de aer condiţionat, frigiderul, televizoarele şi o pleiadă întreagă de gadget-uri mici şi mari din locuinţa noastră vor fi conectate la Internet. Şi, odată cu această conectivitate mărită, apar şi riscuri majore. 

Adică ce, îmi opreşte cineva frigiderul conectat la Internet?! Aiurea…

Aceasta ar fi cea mai mică problemă cu „Internet of Things”. Sunt cazuri mult mai grave, care au atras atenţia mai multor companii de securitate şi analiză, cazuri concrete de care ne vom lovi în următorii ani. Cum ar fi, de exemplu, ca televizorul tău, conectat la YouTube, să fie..citeşte continuarea pe wall-street.ro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite