Telefoane Apple şi Samsung, cercetate pentru depăşirea limitei radiaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Samsung Galaxy S8, Galaxy J3 sau iPhone 8 se numără printre dispozitivele cercetate de Comisia Federală de Comunicaţii a Statelor Unite ca urmare a depăşirii limitei de radiaţii.

Publicaţia Chicago Tribune a verificat 11 smartphone-uri în cadrul laboratorului de testare a radiaţiilor RF Exposure Lab din California. În urma acestor teste, Tribune a descoperit că iPhone 7 şi iPhone 8 emit niveluri de radiaţii care depăşesc limitele impuse de FCC. Cele două dispozitive au mai fost plasate într-un top al telefoanelor care emit cele mai multe radiaţii la începutul acestui an.

Nu doar telefoanele Apple au avut probleme însă. Şi Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 şi Galaxy J3 au înregistrat niveluri de radiaţii care depăşeau limita admisă.

Testul a simulat o distanţă de doi milimetri între dispozitive şi corpuri umane, adică exact distanţa dintre ureche şi telefon, atunci când utilizatorul se află în timpul unui apel.

Apple şi Samsung spun că telefoanele lor respectă regulile impuse de FCC, compania din Cupertino menţionând şi că testele celor de la Tribune sunt inexacte.

Riscurile asociate cu radiaţia produsă de smartphone-uri nu sunt exact cunoscute. Mulţi afirmă că adolescenţii şi copiii mici sunt din ce în ce mai expuşi la radiaţiile provocate de telefoanele mobile, datorită răspândirii acestora.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite