Care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiaţii. Smartphone-urile chinezeşti sunt printre cele mai nocive

0
0

De-a lungul timpului au existat foarte multe speculaţii despre efectele nocive pe care telefoanele mobile le au asupra noastră, din cauza radiaţiilor pe care le emit. Având în vedere că petrecem foarte mult timp în preajma lor, este de luat în calcul aspectul important al impactului asupra corpului uman.

Studiile care s-au realizat până acum pe radiaţiile emise de smartphone-uri par să indice către faptul că acestea sunt inofensive, însă pentru cei care sunt în continuare preocupaţi de acest aspect, Biroul Federal German pentru Protecţia faţă de Radiaţii a dat publicităţii un clasament al terminalelor cele mai nocive pentru corpul uman, conform cantintăţii de radiaţii emise, măsurată în Watt/KG.

La prima vedere, observăm preponderenţa telefoanelor chinezeşti pe această listă, fapt care poate ridica câteva sprâncene. În ceea ce priveşte producătorii foarte mari, Samsung şi Huawei au reuşit să evite prezenţa în top, lucru care nu poate fi spuns şi despre Apple. 

Gigantul din Cupertino are două telefoane care suferă la acest capitol: iPhone 7 şi iPhone 8.

O altă prezenţă americană importantă în acest top este Google, prin vârfurile de gamă actuale Pixel 3 şi Pixel 3 XL. 

O altă prezenţă „exotică” pe listă este dată de Sony, prin terminalul Xperia XZ1, telefon care este vechi de un an şi jumătate. Cumva, el emite mai puţine radiaţii decât flagship-uri care sunt mult mai populare.

Lista completă via Statista.com

telefoane radiatii foto statista
Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite