Symantec a descoperit în Coreea de Sud o grupare de hackeri care atacă la comandă politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerii asiatici sunt tot mai activi în ultima perioadă. FOTO Reuters
Hackerii asiatici sunt tot mai activi în ultima perioadă. FOTO Reuters

Anonymous a atacat, marţi, mai multe site-uri din Coreea de Nord. În acelaşi timp, în Coreea de Sud a fost atacat site-ul administraţiei prezidenţiale. Symantec informează acum că a descoperit vinovaţii pentru probleme din Coreea de Sud.

Anonymous şi-a asumat atacurile din Coreea de Nord, şi nu au fost la prima acţiune de acest fel. Totuşi, pentru Coreea de Sud erau suspiciuni că nu ar fi aceiaşi oameni. Symantec s-a ocupat de investigaţie şi a venit cu informaţia potrivit căreia cei responsabili sunt o grupare cu 10 până la 50 de membri care a tot atacat servere din Coreea de Sud în ultimii 4 ani, notează Mashable.

În tot acest timp, în care DarkSeoul, după cum se numeşte această grupare, a activat, vina a fost pusă pe seama vecinilor de la Nord. Cel mai mare atac informatic asupra Coreei de Sud a fost în martie anul acesta, când au fost ţintite mai multe bănci şi televiziuni, ştergând mai multe hard disk-uri. Primul atac al DarkSeoul a fost înregistrat, conform Symantec, pe 4 iulie 2009.

„Ştim că sunt o grupare. Şi este una foarte bine coordonată“, a declarat Eric Chien, director tehnic pentru Symantec. Atacurile direcţionate de către DarkSeoul au necesitat inteligenţă şi coordonare şi anumite cazuri o demonstraţie a tehnicilor avansate“, se arată în raportul Symantec. Însă investigaţia companiei de securitate s-a oprit aici, fără vreun răspuns exact în ceea ce priveşte originea hackerilor sau identitatea acestora.

Indiferent că atacurile sunt sau nu orchestrate de către Coreea de Nord, acestea sunt atât motivate politic, cât beneficiază şi de suportul financiar necesar pentru a continua sabotajul cibernetic asupra Coreei de Sud.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Află mai multe despre atacurile informatice: 

Anonymous a atacat site-uri nord-coreene şi a reuşit să „dărâme“ şi site-ul preşedinţiei sud-coreene

Site-ul guvernului turc, atacat de Anonymous. O parte din adresele de mail şi parolele angajaţilor, făcute publice

Un jurnalist de la Reuters, concediat pentru complicitate în piraterie informatică

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite