Anonymous a atacat site-uri nord-coreene şi a reuşit să „dărâme“ şi site-ul preşedinţiei sud-coreene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea de hackeri Anonymous a pus din nou tunurile digitale pe site-urile nord-coreene, într-o încercare de a atrage atenţia lumii asupra condiţiilor de viaţă din acestă ţară. Se pare, totuşi că hacktiviştii au reuşit să afecteze şi servele care găzduiesc site-ul preşedintelui sud-coreean.

Hackerii au postat o listă cu site-uri ţintă din Coreea de Nord pe care gruparea vrea să le blocheze, însă primele portaluri care au fost afectate au fost cele ale preşedinţiei sud-coreene şi un alt site guvernamental din aceeaşi ţară. Ambele site-uri sunt offline încă de dimineaţă.

În trecut, astfel de evenimente care au afectat online-ul sud-coreean – cum ar fi atacul cibernetic care a afectat o reţea bancară, în martie - au fost puse pe seama Coreei de Nord, însă acum degetele sunt îndreptate către colectivul Anonymous.

Timp de 10 minute, pe site-ul administraţiei prezidenţiale sud-coreene a fost afişat mesajul „Suntem Anonymous. Suntem Legiunea. Nu iertăm. Nu uităm. Aşteptaţi-vă la noi“, alături de o fotografie cu preşedintele Park Geun-hye.

Oficialii sud-coreeni au preluat rapid controlul şi, în ciuda faptului că site-ul este în continuare offline, acesta nu mai afişează mesajul postat de hackeri.

Totuşi, reprezentanţi ai Anonymous din Coreea de Nord au negat că gruparea de hacktivişti ar fi responsabilă pentru acest atac. În schimb, din cauza instabilităţii de care dă dovadă grupul, este greu de determinat dacă, într-adevăr, hackerii sunt sau nu vinovaţi de acest atac.

Site-urile nord-coreene, precum uriminzokkiri.com, au fost atacate constant. Mai mult, Agenţia Centrală de Ştiri Nord Coreeană, ziarul Rodong Simun şi portalul Naenara abia au reuşit să-şi revină în urma atacurilor. 
Hacktiviştii au reuşit, în aprilie, să posteze  o imagine cu Kim Jong-un sub formă de porc pe site-urile minjok.com, paekdu-hanna.com şi jajusasang.com.

Anonymous susţine că această campanie a fost una victorioasă, însă impactul acţiunilor hackerilor este greu de măsurat într-o ţară în care accesul la internet este restricţionat pentru majoritatea oamenilor. Şi, având în vedere că pe site-uri nu au apărut imagini sau mesaje similare celor postate în aprilie,  mişcarea Anonymous nu va primi aceeaşi atenţie din partea mass-media.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook

Site-ul guvernului turc, atacat de Anonymous. O parte din adresele de mail şi parolele angajaţilor, făcute publice

Gruparea Anonymous a atacat miercuri site-ul oficial al guvernului turc, reuşind să obţină informaţii strict secrete precum adresele de mail şi parolele membrilor înregistraţi în site, o sursă guvernamentală a confirmat pentru Reuters, informează Russia Today în ediţia electronică.

Primele detalii despre site-ul de ştiri al hackerilor de la Anonymous

Hackerii de la Anonymous au strâns 55.000 de dolari pentru a-şi crea propriul site de ştiri. La şase săptămâni după ce campania de crowdfunding a luat sfârşit, hacktiviştii au oferit câteva detalii despre portatul lor, potrivit The Next Web.

Şefii ar putea avea dreptul să ceară parolele de la Facebook sau Twitter după respingerea unui amendament la CISPA

Din SUA vine o veste proastă pentru utilizatorii Facebook. În scurt timp şefii din SUA ar putea avea voie să le ceară angajaţilor parolele de la conturile de pe reţelele sociale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite