Summitul Esports de la Iași aduce la discuții liderii esports, politicienii și academicienii

0
Publicat:

În ultimul an, scena de esports din România a cunoscut o evoluție remarcabilă prin prisma rezultatelor jucătorilor români. Ana Dumbravă a fost desemnată cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume, iar Andrei “Odoamne” Pascu a devenit primul român campion european la League of Legends.

Mihai iM Ivan vicecampion mondial CSGO.
Mihai iM Ivan vicecampion mondial CSGO.

Cea mai recentă realizare a unui jucător profesionist de esports român îi aparține lui Mihai „iM” Ivan, care a obținut titlul de vicecampion mondial alături de echipa sa în finala celei mai importante competiții de CS:GO din lume, Blast Paris CS:GO Major.

Mihai „iM” Ivan va fi invitatul special al celei de-a treia ediții a Esports Summit, care în acest an are loc la Palatul Culturii din Iași, pe 14 iunie. El va vorbi despre cum a reușit să atingă această performanță și cât de mult trebuie să se antreneze un jucător pentru a ajunge în finala unei competiții importante. Evenimentul va putea fi urmărit și live pe website-ul local esports-summit. 

La Esports Summit, președinții Federațiilor Internaționale și Europene de Esports, Vlad Marinescu și Tiago Fernandes, se vor întâlni cu reprezentanți ai mediului politic din România, printre care Mihai Chirica, primar al Municipiului Iași, Diana Buzoioanu, deputat și Eduard Mititelu, secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Întâlnirea are loc într-un moment important pentru esports-ul local, legea de recunoaștere a esports fiind dezbătută în comisiile din Parlament, iar la finalul verii au loc finalele Campionatului Mondial de Esports. 

La Iași, între 24 august și 3 septembrie, peste 700 de jucători din peste 120 de țări din întreaga lume vor concura pentru premiile totale de 500.000 de dolari.

În panelurile conferinței vor mai participa Octav “ang” Crețu (Nexus Gaming), Mihai Cotos (Digital Crusade), Jaxi (Streamer), Adrian Iacobini (Academia de Studii Economice București), Paul “Werty” Bolog (caster esports), Tudor Dăescu (Esports Summit), Nedim Baytorun (Vodafone), Daniel Juravle (Viceprimarul Municipiului Iași), Cristian Nistor (Digital Throne), Teodora Roman (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), Mihaela Tofan (Universitatea Alexandru I. Cuza), Adrian Socaciu (Institutul Sportiv Român), Costin Bogdan (McCann), Katerina Todorovski (BCR), Roxana Baias (NEPI Rockcastle), Vlad Nagîț (101HP), Alexandru Ion (Nexus Gaming) și Marius Radu (GG Industry).

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite