Studiul care să te facă să schimbi tableta pe o carte: Gadgetul dăunează somnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lectura pe ebook reader nu face bine somnului. FOTO The Verge
Lectura pe ebook reader nu face bine somnului. FOTO The Verge

Lectura pe tableta sau pe ebook reader a devenit populară în ultimii ani, dar la fel de populare sunt şi studiile care arată că nu face bine sănătăţii.

Printr-o turnură de situaţie aparent amuzantă, un grup de cercetători a stabilit, printr-un , efectele negative ale cărţilor electronice şi ebook reader-elor.

Sunt mari şanse că, pe 2014, acest studiu să fie unul dintre cele absurde pe care le-aţi citit. În contextul în care mulţi dintre noi ne obişnuisem să citim seara înainte de culcare câteva pagini înainte de culcare în format digital, pare aberant să clasificăm respectivul gest ca fiind dăunător pentru sănătate. Având însă în vedere argumentele, aceasta ar putea fi însă realitatea.

Un nou studiu publicat zilele trecute de către un grup de cercetători de la Harvard Medical School vine cu argumente cât se poate de clare pentru a vă convinge că gestul de a citi câteva pagini în fiecare seară pe o tabletă sau ebook reader retroiluminat sau iluminat de deasupra generează un efect negativ în spirală. În primul rând, din cauza luminii de la ecran, vă este semnificativ mai dificil să adormiţi. Urmarea naturală a acestei probleme este o calitatea mai slabă a somnului.

<a href="http://playtech.ro/2014/studiu-cititul-pe-dispozitive-electronice-dauneaza-somnului/" target="_blank" rel="nofollow">Află totul despre daunele pe care ţi le poate provoca cititul electronic</a>

TehnologiePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite