Statistici despre clienţii pieţei de imobiliare, online şi offline: sunt preferate cartierele rezidenţiale noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai căutate apartamente din Bucureşti sunt cele cu două camere, iar noii proprietari sunt mai tentanţi de zonele de la periferie, unde sunt majoritatea cartierelor noi.

În ceea ce priveşte criteriile de achiziţie, pentru 50% din bucureşteni zona e cea mai importantă. Apoi, suprafaţa şi preţul sunt alte două criterii pe care le iau în calcul înainte de achiziţia unei locuinţe. Iar 40% din potenţialii cumpărători ar alege apartament cu două camere şi 30% ar alege unul cu trei sau mai multe, conform Storia, site de imobiliare din grupul care deţine şi OLX. Mai puţin de o treime dintre respondenţi s-au declarat interesaţi de case (20%), iar 10% din ei îşi doresc o garsonieră.

În ceea ce priveşte modalitatea de finanţare, mai mult de 50% din cei care îşi doresc să cumpere o garsonieră o vor face din economii şi mai puţin de 20% prin credit ipotecar. Aceeaşi tendinţă se remarcă şi în cazul apartamentelor cu două camere.

Pentru apartamentele cu trei sau mai multe camere, aproximativ 80% din respondenţi îşi doresc să apeleze la un credit ipotecar şi economii, restul recurgând la programul Prima Casa. În medie, cumpărătorii sunt dispuşi să investească aproximativ 35.000 de euro pentru achiziţia unei garsoniere şi 65.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Pentru o locuinţă cu trei camere, aceştia sunt dispuşi să plătească în medie 90.000 de euro, în timp ce pentru un apartament cu patru sau mai multe camere valoarea se ridică la 120.000 de euro. Pentru achiziţionarea unei case, suma medie pe care bucureştenii vor să o investească este mai mare, şi anume 130.000 de euro.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite