Statele Unite în alertă: utilizatorii de smartphone pot alege să fie urmăriţi pentru a li se oferi oferte la magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
At&T şi Verizon au introdus serviciile opţionale pentru clienţii care vor oferte FOTO Reuters
At&T şi Verizon au introdus serviciile opţionale pentru clienţii care vor oferte FOTO Reuters

Big Brother-ul din buzunar este aproape de realitate, mai ales în Statele Unite ale Americii, unde cei doi mari furnizori de telecom, AT&T şi Verizon oferă bonusuri pentru clienţii care vor să-şi împărtăşească mai multe informaţii cu ei.

Practic, firmele de telecomunicaţii oferă în acest moment bonusuri şi programe de loialitate pentru anumite pachete de servicii prin care clienţii sunt dispuşi să ofere mai multe informaţii despre ei. 

La Verizon, acest program se numeşte „Selects“ şi va „folosi localizarea, istoria paginilor web şi datele de folosire ale aplicaţiilor pentru a oferi clienţilor date utile din punct de vedere demografic şi de interes, cu scopul de a personaliza experienţa“. Cel puţin aceasta a fost declaraţia vicepreşedintelui companiei, Torod Neptune. 

Verizon Selects analizează informaţia despre clienţi pentru a vedea dacă se potrivesc într-o anumită audienţa a firmei sau a terţilor cu care avem parteneriate şi pe care vrem să-i ajutăm“, a mai spus Neptune. 

AT&T are un program numit „Alerts“ care se bazează pe tehnologia de geolocalizare şi care oferă clienţilor reduceri, premii şi oferte prin mesaje text atunci când sunt în apropierea magazinelor partenere firmei, printre care ar fi Gap, Staples sau Zales. Tehnologia este simplă. Dacă suntem în apropierea unui magazin partener, un mesaj text ne oferă un cupon de reducere pentru un articol de îmbrăcăminte sau orice alt produs vândut în magazin. 

Bineînţeles, ambele firme spun că serviciul poate fi folosit la alegere. De asemenea, au subliniat că nu vor distribui datele clienţilor altor companii. 

Centrul pentru Confidenţialitate Electronică a spus că practicile acestor firme încalcă aşteptările clienţilor, scad confidenţialitatea şi intimitatea şi sunt nedrepte şi înşelătoare. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite