Sony anunţă specificaţiile noului PlayStation 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
playstation 5

La câteva zile după ce Microsoft a dezvăluit specificaţiile noii sale console, Xbox Series X, gigantul din Japonia a trecut şi el la treabă, oferind detalii despre PlayStation 5.

Anunţul a fost făcut de Mark Cerny, Lead System Architect pentru noua consolă, în cadrul unei prezentări pe contul oficial de YouTube al PlayStation. Astfel, am aflat că noul PS5 va veni cu un procesor AMD Zen 2 cu 8 nuclee, tactat la 3,5GHz şi o placă grafică bazată pe arhitectura AMD RDNA 2, ce promite 10,28 de teraflopi şi 36 de unităţi de calcul, tactate la 2.23 GHz.

Consola va veni şi cu 16GB de memorie RAM GDDR7 şi un SSD de 825GB, despre care Sony spune că va oferi viteze de încărcare foarte mari în timpul jocurilor. Acesta din urmă ar trebui să fie una dintre cele mai mari îmbunătăţiri tehnice ale consolei şi ar trebui să ofere consolei capacitatea de a încărca 5GB de date într-o singură secundă.

PS5 va avea, evident, şi suport pentru hard-uri externe, însă acestea vor fi realizate în special pentru jocuri de PS4, disponibile prin serviciul de backwards compatibility. De asemenea, va exista şi un Blu-ray drive şi suport pentru discuri, însă jocurile fizice vor trebui şi ele să fie instalate pe SSD-ul intern.

De asemenea, va exista suport pentru gaming în 8K şi în 4K la 120Hz. Sony menţionează şi planuri pentru un sistem audio ”3D” pentru sunet imersiv, o opţiune de economisire a energiei, precum şi faptul că titlurile de pe PS4 vor putea fi jucate şi pe noul PS5.

Sony mai are însă un lucru esenţial de dezvăluit: consola în sine, pentru că mai sunt doar câteva luni până la momentul lansării sale.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite