Articol publicitar

Soluţii Huawei pentru guvernarea digitală şi pentru creşterea profitului şi a securităţii în industriile tradiţionale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Solutii Huawei pentru Digital Government.
Solutii Huawei pentru Digital Government.

Am vizitat online Enterprise Digital Transformation Exhibition Hall, aflată în sediul central al Huawei din Shenzen, China. Sala de expoziţii este orientată către clienţii şi partenerii enterprise care sunt interesaţi de cele mai noi tehnologii. Huawei este în primul rând cea mai mare companie producătoare de echipamente telecom, dar se ocupă şi de dezvoltarea soluţiilor enterprise, potrivite în zonele esenţiale ale industriei.

Prezentarea s-a concentrat pe modul în care tehnologiile digitale transformă şi îmbunătăţesc administrarea oraşelor (Digital Government) şi pe modul în care potenţează industrii consacrate.

Digital Government - soluţii inteligente pentru guvernarea şi administrarea oraşelor

Huawei foloseşte produse şi tehnologii inovatoare pentru a conduce digitalizarea guvernelor la toate nivelurile, ajutând la rezolvarea problemelor şi la crearea de valoare.

În prim plan s-a aflat centrul de comandă inteligent din Shenzhen - Intelligent Operation Center (IoC), complet funcţional. Centrul de operaţiuni inteligente, ”creierul şi sistemul nervos”, care încorporează şi partajează date între agenţiile oraşului, sub arhitectură deschisă şi configurabilă, oferă o perspectivă unificată pentru liderii oraşelor să poată răspunde rapid la evenimente, să prevină accidentele şi să îmbunătăţească eficienţa în gestionarea zilnică a unui oraş.

Solutii Huawei Digital Government

Centrul municipal de operaţiuni inteligente este interconectat cu centrul de operaţiuni inteligente la nivel de district pentru a colabora cu cele cinci funcţii centrale: centru de date, centru de operare, centru de monitorizare, centru de distribuţie şi centru de comandă. În districtul Longgang, Shenzhen, Huawei şi partenerii săi au ajutat guvernul Longgang să integreze 89 de sisteme de servicii, să adune peste 3,7 miliarde de date guvernamentale, să integreze date şi să construiască o zonă urbană inteligentă.

Pentru aeroportul din Shenzhen, de exemplu, există în prezent peste 30 de proiecte implementate pentru prima fază a construcţiei inteligente a aeroportului, permiţând operaţiuni, securitate şi servicii aeroportuare inteligente.

Informaţia este încorporată în porţile de îmbarcare pe aeroportul din Shenzhen, iar aeroportul a desfăşurat chioşcuri de autoservire şi a permis îmbarcarea bazată pe RF (recunoaştere facială) pentru toate porţile de îmbarcare, pentru plecările interne. Durează în medie una sau două secunde pentru ca fiecare pasager să treacă prin poartă după verificarea rapidă şi precisă a identităţii. Călătoria cu un singur act de identitate, precum şi procesul complet de îmbarcare realizat personal, au devenit o realitate pe aeroportul din Shenzhen.

Solutii Huawei pe aeroportul din Shenzen China

În 2018, aeroportul din Shenzhen a aplicat big data şi alte tehnologii noi pentru a efectua controale de securitate diferenţiate în China, o realizare recunoscută în cadrul industriei. Aeroportul a lansat platforme de verificare a securităţii bazate pe RF, canal de verificare inteligentă a securităţii şi platforme Easy Security Check în 2019. Acestea implementează verificări cu proces complet ce pot fi realizate personal, îmbunătăţind şi mai mult experienţa pasagerilor.

La aeroportul din Shenzhen, care gestionează acum 50 de milioane de pasageri pe an, soluţia „inteligentă” a Huawei economiseşte 15% din timpul petrecut de pasageri în mod normal aşteptând la cozi, deoarece foloseşte controlul accesului bazat pe recunoaşterea facială şi utilizarea big data pentru a reduce nevoia de identificarea manuală a pasagerilor.

Huawei Smart City Amsterdam

Shenzen nu este singurul oraş care a aceptat provocarea Digital Government. În Olanda, Huawei a implementat soluţii inteligente de administrare în 4 oraşe (Amsterdam, Haga, Tilburg şi cel mai recent oraş, Groningen). Soluţiile Huawei se concentrează în principal pe acoperirea Wi-Fi a oraşului şi aplicaţia smart city, cum ar fi guvernarea smart, oraşul sigur, comanda de urgenţă smart, spitalul smart, educaţia smart, reţeaua smart şi turismul smart. “The Amsterdam Smart City Dashboard este, de asemenea, un proiect interesant pe care l-am făcut împreună cu partenerii noştri de afaceri din Olanda”, ne-au explicat reprezentanţii Huawei. Vezi mai multe informaţii aici.

Pentru Barcelona, în 2019, Huawei a semnat o scrisoare de intenţie cu consiliul oraşului Barcelona pentru a fi partenerul tehnologic în domenii precum 5G, aplicaţii pentru oraşe inteligente şi transformare digitală.

Pentru Dubai, soluţia de centru de date a fost implementată în aeroportul din Dubai, pentru mai multe detalii intră aici.

Huawei aeroport smart Dubai

Pe parcursul digitalizării guvernamentale, Huawei nu numai că oferă suport tehnic pentru operaţiunile şi gestionarea unui cloud de e-guvernare, dar continuă să conducă şi transformările structurilor organizaţionale, bugetare şi politici de investiţii, creând valoare suplimentară pentru toţi clienţii săi guvernamentali.

Practicile de transformare digitală ale guvernelor există în prezent în peste 700 de oraşe din peste 100 de ţări, oferind capabilităţi şi experienţă bogate de la un capăt la altul, de la designul de nivel superior, până la implementarea proiectului.

Oil& Gas - stocarea şi transportul digitalizat de petrol şi gaze

Potrivit unui raport independent, maturitatea digitală a industriei de petrol şi gaze este mult mai mică decât a altor industrii, cum ar fi transporturile, telecomunicaţiile, serviciile bancare şi producţia industrială. Spre deosebire de aceste industrii, industria petrolului şi a gazelor a investit doar o cantitate mică de date disponibile în procesul decizional.

Solutii Huawei pentru Intelligent Mining si Intelligent Oil&Gas

Deoarece o strategie digitală poate spori foarte mult dezvoltarea lor, în mod specific, poate ajuta la deblocarea unor valori mai promiţătoare, cum ar fi întreţinerea predictivă, centrele de operaţiuni la distanţă, modul de selectare dinamică a energiei, vânzarea cu amănuntul omnicanal şi câmpurile de servicii conectate. De asemenea, poate îmbunătăţi valorile sociale ale industriei de petrol şi gaze - valorile includ economisirea de bani, productivitate mai mare, consum redus de resurse de apă şi emisii mai mici de dioxid de carbon.

Solutii Huawei pentru Intelligent Oil&Gas

Un raport guvernamental a făcut, de asemenea, o estimare îndrăzneaţă. Adică, strategia digitală este proiectată să creeze o valoare aproximativă de 1,58 trilioane USD pentru industria petrolului şi a gazelor din 2016 până în 2025. Fără îndoială, putem spune că industria petrolului şi gazului se află acum la o răscruce de drumuri şi are nevoie urgentă de servicii digitale pentru transformare.

Digital Grid – reţele electrice digitale

Pe măsură ce industria energetică continuă să se transforme, decarbonizarea, digitalizarea şi inteligenţa au devenit tendinţe definitorii.

Având în vedere o serie de presiuni unice pe piaţă - de la utilizarea crescută a energiei regenerabile şi a noilor forme de reţele electrice, la integrarea fluxurilor de energie, informaţii şi servicii; şi provocări pentru comercializarea electricităţii şi gestionarea operaţiunilor - este imperativ ca companiile de energie electrică să continue să îmbunătăţească competitivitatea. Şi acest lucru poate fi realizat numai prin transformarea digitală.

Solutii Huawei Digital Grid Smart Grid

Huawei se angajează să devină cel mai bun partener de transformare pentru industria globală a energiei electrice.

Construcţia reţelelor de comunicaţii şi de transport al energiei electrice se confruntă cu o listă tot mai mare de provocări, de la diverse cerinţe de servicii electrice până la standardele în continuă creştere necesare pentru securitate şi fiabilitate

Prin crearea unei platforme digitale şi crearea unui ecosistem de parteneri din industrie, Huawei integrează tehnologiile inovative de comunicaţii informaţionale (ICT) şi platformele digitale de alimentare cu cele mai bune practici din industrie pentru a oferi trei soluţii bazate pe scenarii: reţeaua digitală, operaţiuni digitale şi servicii digitale. Toate cele trei ajută companiile de energie electrică să obţină o dezvoltare sigură, eficientă, ecologică şi durabilă prin transformare.

Huawei Smart Grid

Unele dintre tehnologiile care sunt prezentate în acest articol pot părea science-fiction, deşi sunt 100% reale şi operaţionale. Depinde doar de noi cât de repede şi la ce scară le vom implementa pentru a atinge potenţialul maxim economic şi social.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite