Smartphone „de casă“ sau cum Nokia plănuieşte să-ţi printezi 3D telefonul. Primul pas este făcut cu Lumia 820

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spre deosebire de „fratele mai mare“ Lumia 920, modelul 820 este dotat cu capac peste baterie. Numai că acesta vine în doar câteva culori şi s-ar putea ca utilizatorii să vrea să îl schimbe des sau să-l aibă în mai multe culori. Pentru acest fel de „probleme“, Nokia le pune la dispoziţie planurile pentru a-l printa 3D.

Creatorii de aplicaţii au nevoie de un SDK (software development kit) pentru a putea să-şi pună ideile în practică. Acelaşi este şi cazul când vrei să printezi ceva în 3D, astfel că Nokia a publicat un 3D-printing development kit sau, mai simplu, 3DK, notează „The Next Web“. Cei interesaţi, şi cu dare de mână, pot încerca propunerea Nokia şi să-şi doteze telefoanele cu un spate ultra personalizat. 

image

Nokia devine primul producător care să facă un astfel de demers, furnizând date esenţiale pentru a-ţi modifica telefonul la un nivel cu totul nou. Planurile sunt disponibile pe site-ul Nokia dedicat dezvoltatorilor (1, 2, 3). Mai mult, finlandezii oferă şi sugestii despre cum ar trebui realizată carcasa sau ce ar putea-o delimita de altele asemănătoare.

„Acesta [Lumia 820] este succesorul spiritual al Nokia 5110, «bunicul» telefoanelor care pot fi personalizate. Dacă mă gândesc, sunt 15 ani de când 5110 a ajuns pe piaţă şi încă mi-l amintesc cu plăcere pe vărul său american, Nokia 5120“, a declarat John Kneeland, reprezentant Nokia. Acesta a mai spus că nu exclude ca pe viitor compania să vândă doar nişte modele pe care alţi producători (sau chiar clienţii obişnuiţi) să le modifice după cum doresc, folosind acest procedeu.

Tehnologia imprimării 3D nu este chiar cea mai accesibilă la acest moment, dar în unele ţări există deja mici centre în care pot fi printate diverse obiecte, după cum scrie „The Next Web“. „Imprimarea 3D înseamnă că acum oricine îşi poate construi propriul hardware“, a mai afirmat Kneeland pe site-ul Nokia. Poate nu chiar oricine, dar compania mai face un pas în faţă oferind ceva ce alte companii încă n-au luat în calcul. 

Nokia 5110 şi paleta sa de culori asemănătoare curcubeului

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite