Samsung, acuzată că a copiat cadranele Swatch. Ce daune i se cer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Samsung este acuzată de unul dintre cei mai mari producători de ceasuri la nivel mondial că a încălcat drepturile de autor privind cadranele pe care le oferă clienţilor săi care cumpără smartwatchuri.

Producătorul de ceasuri Swatch a deschis o acţiune în justiţie împotriva Samsung Electronics Co şi a Samsung Electronics America Inc, despre care spune că i-au încălcat drepturile de autor,  scrie tellerreport.com.

Compania elveţiană spune despre cadranele virtuale ale ceasurilor inteligente produse de companiile din Coreea de Sud că au elemente identice cu cele pe care le deţine şi le utilizează pentru mărcile sale, printre care se află Longines, Omega, Swatch şi Tissot.

Swatch solicită daune mai mari de 100 de milioane de dolari, invocând concurenţa neloială şi practici comerciale incorecte.

Acţiunea a fost deschisă în Statele Unite, unde erau înregistrate patentele companiei elveţiene şi unde puteau fi descărcate aplicaţiile pentru ceasurile Samsung Gear Sport, Gear, S3 Classic şi Frontier care includeau desenele cadranelor aflate în dispută.

"Această copie a mărcilor comerciale folosită de Samsung poate avea doar un singur scop: să-şi păstreze faima, reputaţia şi bunăvoinţa pe care Grupul Swatch le-a construit de zeci de ani", susţine Swatch în documentul depus la instanţa statului New York.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite