Samsung a vândut de două ori mai multe smartphone-uri decât Apple în ultimul trimestru, controlând o treime din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Băltăreţu/„Adevărul“
FOTO Răzvan Băltăreţu/„Adevărul“

Livrările de smartphone-uri Samsung au ajuns la 76 de milioane în ultimul trimestru, în creştere cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit AllThingsD.

Astfel, Samsung a obţinut o felie impresionantă din piaţa de smartphone-uri, mai exact o treime – 33%. Între timp, Apple a vândut 31,2 milioane de iPhone-uri, în creştere cu 20% faţă de anul trecut, ocupând locul doi în topul industriei de smartphone-uri. Totuşi, compania din Cupertino s-a aflat în spatele celorlalţi jucători de piaţă, iar acest lucru s-a reflectat pe piaţă. Potrivit firmei de analiză Strategy Analytics, cota de piaţă a Apple a ajuns la 14%.

„Portofoliul actual de iPhone-uri nu performează suficient de bine, iar Apple riscă să fie prinsă într-o mişcare de învăluire între modele de Android cu ecrane de 3 inci, low-end, şi cele cu ecran de 5 inci, high-end“, a declarat Neil Mawston, de la Strategy Analytics.

Per total, livrările de smartphone-uri au ajuns la 230 de milioane de unităţi, în creştere cu 47% faţă de anul trecut, iar telefoanele inteligente reprezintă acum 59% din totalul terminalelor vândute la nivel mondial.

„Rata de dezvoltare a industriei de smartphone-uri este mai mare decât anul trecut şi este întreţinută şi de cererea pentru smartphone-uri compatibile cu tehnologia 4G în regiunile dezvoltate, iar modelele 3G încep să fie căutate pe pieţe precum India“, a declarat Neil Shah, senior analyst la Strategy Analytics.

Pe locul trei în top a reuşit să situeze LG, cu 12,1 milioane de terminale vândute. Sud-coreenii au 5% din piaţa globală, însă chinezii de la ZTE şi Huawei sunt pe locurile 4 şi 5 cu mai mult de 11 milioane de smartphone-uri livrate de fiecare. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite