Românul din Silicon Valley care a ratat şansa de a face parte din echipa de fondatori a Instagram

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Facebook // Robert Cezar Matei
FOTO via Facebook // Robert Cezar Matei

Robert Cezar Matei este un programator român stabilit în Statele Unite ale Americii, care este prezentat într-un material mai amplu, alcătuit recent de publicaţia Business Insider. Acesta prezintă mai multe persoane din domeniu care, din cauza unor anumite motive, au ratat şanse incredibile de a se afirma la cele mai mari companii tech din lume.

Încă de când era în facultate, Robert a avut ocazia de a se angaja la Facebook, însă a ales să îşi continue studiile la Universitatea Stanford. 

Ulterior, acesta a mai fost abordad de startup-ul fintech Square, care se ocupă cu procesarea de plăţi online, însă a refuzat şi această oportunitate deoarece nu a fost foarte impresionat de ceea ce a auzit la interviul de angajare.

Însă, de departe, cea mai mare oportunitate pe lângă care a trecut Robert Matei a fost şansa de a face parte din echipa primilor programatori care au lucrat în zilele timpurii ale reţelei sociale Instagram. 

„M-am întâlnit cu cei de acolo, le-am lăsat o impresie bună şi au dorit să mă angajeze”, relatează Robert în interviu.

Însă decizia finală l-a orientat către Quora, un alt business aflat la început de drum în Silicon Valley, acolo unde a lucrat în departamentul de dezvoltare. „Indiferent de cât de multă vreme petreci în Silicon Valley, este inevitabil ca, la un moment dat, să ratezi nişte ocazii”, mai spune programatorul român.

Însă el nu este foarte dezamagit de ocazia ratată, una care l-ar fi putut transforma în multimilionar în dolari. „Îmi este indiferent. Mă gândesc că existau la fel de multe posibilităţi ca viaţa mea să fie rea în acest moment, deci sunt OK”, a completat Robert Cezar Matei pentru Business Insider.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri