Românul care va face uitată bicicleta: ce este CARPII, invenţia care va revoluţiona transportul urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Panait ar putea fi primul român care să facă uitat mersul pe bicicletă şi să revoluţioneze mişcarea în aer liber, de această dată pe patru roţi. Deşi are 50 de ani şi este şomer, inventatorul român a lucrat mai bine de 10 ani la proiectarea unui obiect care ar putea revoluţiona industria şi care ar putea înlocui definitiv clasica bicicletă.

Inventatorul român, împreună cu un prieten, s-a apucat să lucreze la o bicicletă, proiect cu care a participat la un târg expoziţional, în 1999.

„Era vorba despre o bicicletă cu suspensie pe jantă, o inovaţie la vremea respectivă”, îşi aminteşte Lucian Panait experienţa din urmă cu ceva mai bine de 16 ani. “A fost cineva interesat de proiect, dar nu a mai fost făcut niciun demers în acest sens”, a precizat inventatorul român.

Timpul a trecut, însă pasiunea pentru tehnică şi-a pus din nou amprenta, de această dată şi mai puternic asupra sa. În urmă cu aproape cinci ani, Lucian Panait a început să caute tot mai multe informaţii şi noutăţi despre proiecte inovatoare care ar putea revoluţiona mersul pe bicicletă şi a găsit un site care avea să îi schimbe cu totul planurile.

Citeşte continuarea pe wall-street.ro 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite